Astăzi, de la ora ora 10.00, în Sala de conferințe a Hotelului Victoria din Cluj-Napocava avea loc deschiderea lucrărilor Conferinței naționale „Artă și meșteșug. Atelierele ceramice din provinciile Dacia și Moesia Inferior„, care se va desfăşura în perioada 23-25 iunie 2016. În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul Dr. Carmen Ciongradi, managerul general al MNIT; Acad. Dr. Dumitru Protase; Prof. Habil. Dr. Coriolan Horațiu Opreanu, Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, Filiala Cluj şi Dr. Viorica Rusu-Bolindeț, muzeograf MNIT, în calitate de organizator al evenimentului.

Scopul principal al conferinței este acela de a pune în evidență stadiul cercetărilor privind activitatea atelierelor ceramice din provinciile Dacia și Moesia Inferior, respectiv a celor descoperite pe teritoriul actual al României, în încercarea de a realiza o sinteză privind industria ceramicii în epoca romană la noi în ţară.

Evenimentul care se lansează este prima conferința de rang național în domeniul ceramicii romane organizată în România și are rolul de a pregăti preliminariile Congresului Internațional al Asociației Rei Cretariae Romane Fautores (al specialiștilor în domeniul  ceramicii romane), care se va desfășura la Cluj-Napoca în anul 2018, fiind organizat de MNIT, în parteneriat cu UBB, IAIAC, muzeele din Alba Iulia, Zalău, Turda şi alte instituţii de profil din ţară.

Lucrările conferinței se vor desfășura în Sala de conferințe a Hotelului Victoria, în 23-25 iunie, precum și la sediul Muzeului Național al Transilvaniei, str. Constantin Daicoviciu nr. 2, etaj I (sala de curs) în 24 iunie după-amiază.

În cluj Napoca, Hotelul Victoria este cunoscut ca fiind unul dintre locurile de întâlnire a ”băieților cu ochi albaștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.