Echipa care a avut mereu în ultimii ani cea mai înaintată medie de vârstă și a urmărit câștig imediat, acum își schimbă strategia. CFR s-a decis să investească în jucători tineri și își face propria academie, potrivit Prosport.

Din sursele Prosport, decizia a fost deja luat în birourile din Gruia și vă dezvăluim detaliile unui proiect pe care oficialii echipei clujene îl vor cel mai mare de acest gen din România. A fost deja achiziționat terenul unde va fi construită „Academia CFR”. Pe o suprafață de 20 de hectare vor fi construite terenuri de antrenament, dar și centre de cazare, masă și refacere pentru viitorii juniori și pentru prima echipă.

Proiectul ar urma să înceapă în luna iunie. „Va fi cea mai mare academie din Europa de est”, a spus pentru Prosport un apropiat al conducerii trupei ardelene. Investiția despre care se vorbește este una foarte mare pentru o academie din România. 12 milioane de euro investesc șefii CFR-ului!

CFR Cluj-KuPS | UEFA Europa League | UEFA.com

CFR Cluj își face academie cu o investiție record pentru România. „Va fi cea mai mare din estul Europei”! Viitorul, FCSB și regula U21, factori determinanți 

Pare că exemplele Viitorul și mai ales FCSB l-au inspirat pe finanțatorul Nelu Varga să se orienteze spre creșterea jucătorilor. Rivala la titlu a CFR-ului a început deja să se folosească de jucători veniți din academie.

Octavian Popescu sau Perianu sunt aduși de la cea mai nouă academie de mare nivel, din România. În plus, regula under 21 a creat probleme la CFR, încă din primul an. Și în acest sezon, în afara lui Costache, restul jucătorilor de sub 21 de ani au avut prezențe episodice.

Axată în special pe banii veniți de la UEFA, la capitolul venituri, de când a fost preluată de Varga, campioana intenționează să-și scadă mult media de vârstă din sezonul viitor, pentru a încerca să devină un jucător mai activ și pe piața transferurilor. Petrila și Pașcanu vor fi primii jucătorii ce vor fi readuși la CFR în vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here