Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a vrut să sesizeze Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu termenul de prescripție din dosarul în care a fost condamnat pentu corupție. Însă, judecătorii clujeni i-au respins cererea.

”În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material. În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată azi, 18 martie 2024, prin punerea la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei Curţii. . . . . În baza art. 278 C.pr.pen., admite sesizarea din oficiu ?i dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în minuta Deciziei penale nr. 620/A/18.04.2024 a Curţii de Apel Cluj, cu privire la luna pronunţării, în sensul că se va reţine corect în cuprinsul acesteia „aprilie” în loc de „martie”. Prezenta face parte integrantă din minuta Deciziei penale nr. 620/A/18.04.2024 a Curţii de Apel Cluj. În baza art. 278 alin. 3 Cod pr.pen., despre îndreptarea efectuată se va face men?iune ?i la sfâr?itul actului corectat. Definitivă.”, arată soluția pe scur a instanței.

Tot ieri, Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia în anulare formulată de Cherecheş, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia magistraţilor este definitivă.

Pe de altă parte, săptămâna trecută Tribunalul Bucureşti a admis o solicitare depusă de Cătălin Cherecheş şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare primită de fostul primar al municipiului Baia Mare pentru corupţie, reprezentând perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.