Cântaretul Florin Chilian a fost trimis în judecata pentru ca, în urma cu aproape doi ani, ar fi condus, în stare de ebrietate, o masina si ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, primul termen în acest proces având loc joi, la Judecatoria Cluj-Napoca.
Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lânga Judecatoria Cluj, care l-a trimis în judecata pe Chilian, accidentul a avut loc în 24 iulie 2006, în Cluj-Napoca. "Fapta învinuitului Florin Chilian-Popovici, care în data de 24 iulie 2006 a condus pe drumurile publice autoturismul proprietate personala, marca Hyundai Accent, cu toate ca avea o îmbibatie alcoolica peste limita admisa de lege (1,35 g/l alcool pur în sânge), iar din cauza starii sale a provocat un accident rutier soldat cu însemnate pagube materiale, întruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de articolul 87 din OUG 195/2002", se arata în rechizitoriul Parchetului. Potrivit sursei citate, în 24 iulie 2006, la ora 1.30, la plecarea de la o petrecere care a avut loc la locuinta unei familii din Cluj-Napoca, Florin Chilian, aflat în stare de ebrietate, s-a implicat într-o altercatie verbala (vociferari, insulte si trivialitati, refuz de legitimare) cu membrii unui echipaj de politie. Procurorii spun ca scandalul a continuat pâna au iesit vecinii afara din case, astfel ca a fost necesara prezenta la fata locului a înca doua echipaje de politie, pentru aplanarea scandalului. Dupa 15 minute de scandal, Chilian a plecat împreuna cu cântareata Ana Maria Georgescu, cu autoturismul Hyundai Accent, condus de catre Ana Maria. Aceasta a condus masina pâna la Caminul de Garnizoana, unde a ramas singura, din cauza certurilor cu Chilian. Ana Maria a coborât din masina, a lasat cheia în contact si a urcat în camera. Receptionerii de la hotelul Garnizoanei au observat-o, 15 minute mai târziu, pe Ana Maria parasind în graba cladirea, în timp ce vorbea precipitat la telefonul mobil. Un martor care locuieste pe strada Traian Vuia, în fata casei caruia a avut loc accidentul, a declarat ca a fost trezit de un zgomot puternic de frâne si de o bubuitura. Acelasi martor l-a auzit apoi pe Chilian spunând la telefonul mobil: "Nu vreau sa te mai vad niciodata, din cauza ta mi-am lovit masina", potrivit rechizitoriului. Ana Maria a sosit la locul accidentului, iar între cei doi s-a iscat o cearta de proportii. "Un martor care trecea pe strada a încercat sa intervina între cei doi în momentul în care fata a fost lovita cu palma peste fata de catre învinuit (Chilian – n.r.) si întrucât acesta din urma nu s-a oprit din agresiunea fizica, a anuntat telefonic organele de politie la numarul 112", arata procurorii în rechizitoriu.
“Amenintari cu moartea”
Politistii ajunsi la fata locului au chemat o ambulanta deoarece "Ana Maria prezenta urme vizibile de violenta în regiunea fetei". Între timp, Chilian, enervat si surescitat, s-a luat la cearta cu politistii. "A adresat o serie de insulte, expresii jignitoare si trivialitati, precum si amenintari directe cu moartea si cu demiterea din politie a unui agent. Întrucât atitudinea violenta si antisociala a învinuitului a continuat si dupa sosirea unui alt echipaj de politie, existând chiar o tentativa de lovire a unui politist, a fost necesara imobilizarea si încatusarea pentru câteva minute a agresorului, precum si îndepartarea de la fata locului a agentului J. La plecarea acestuia din urma cu masina oficiala apartinând IPJ Cluj, învinuitul a fugit dupa autoturism încercând lovirea cu picioarele a caroseriei, dând dovada astfel de un total dispret fata de autoritatile si institutiile statului", se mai arata în rechizitoriul Parchetului. În aceeasi noapte, Chilian le-a povestit politistilor ca el este autorul accidentului, dar fara a da declaratii în scris, pentru ca ulterior sa declare ca masina i-a fost sustrasa de "autori necunoscuti, care au provocat accidentul". Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj l-au trimis în judecata pe Chilian pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice, primul termen în dosar fiind stabilit pentru joi. Din cauza ca Florin Chilian a propus, în cursul urmaririi penale, audierea unui martor în privinta relatarii caruia exista suspiciuni, Parchetul s-a sesizat din oficiu si pentru infractiunea de marturie mincinoasa în cazul cântaretului. De asemenea, procurorii s-au sesizat din oficiu si îl cerceteaza pe Chilian pentru ultraj, în urma amenintarii cu moartea a unui politist, precum si pentru tulburarea linistii publice. Ana Maria Georgescu este si ea cercetata pentru marturie mincinoasa, deoarece "în cursul ascultarii sale ca martora în prezenta cauza, nu a spus organelor judiciare tot ce stia în legatura cu împrejurarile esentiale despre care a fost expres întrebata", se mai precizeaza în rechizitoriu.

(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.