Deputatul social-democrat Dumitru Chiriţă a declarat marţi că moţiunea simplă privind mineritul şi-ar fi dovedit utilitatea dacă iniţiatorii ar fi avut o abordare autocritică în legătură cu modul în care au administrat activitatea de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice în Valea Jiului şi la Complexul Energetic Hunedoara şi ar fi oferit soluţii inclusiv de natură financiară pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu.

El a menţionat faptul că grupurile parlamentare ale USL nu vor vota moţiunea „Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă” semnată de 73 de deputaţi PP-DD şi PDL.

Dumitru Chiriţă a precizat că PDL, „atât de hulit” de către Dan Diaconescu şi PP-DD, a devenit un partener de nădejde.

„Nu m-ar mira ca acest parteneriat să culmineze cu o fuziune prin absorbţie a PDL de către PP-DD ca alternativă la degringolada în care se află democrat-liberalii. Şi în cazul în care partidul lui Dan Diaconescu va înghiţi partidul renegat de către Traian Băsescu nu pot să nu constat că în componenţa viitoarei structuri politice la nivel parlamentar sunt foarte mulţi senatori şi deputaţi care în urmă cu un an de zile susţineau regimul de tristă amintire Băsescu-Boc-Ungureanu, care a reuşit să distrugă activitatea economică şi speranţele românilor”, a arătat, de la tribuna Camerei, deputatul PSD.

În opinia sa, semnatarii moţiunii simple, actuali sau foşti membri PDL, „tânjesc” după momentele în care cei care au „jefuit sistemul energetic naţional, în frunte cu ‘băieţii deştepţi’ din energie, vizitau ministerele pe care le conduceau pentru a stimula diverse decizii guvernamentale”.

„Intervenţia directă şi competentă a Guvernului Ponta pentru desfiinţarea contractelor cu ‘băieţii deştepţi’ din energie, precum şi începerea procesului de deparazitare şi decăpuşare a sectorului a produs degringoladă în rândul celor care au guvernat şi care astăzi se regăsesc ca parlamentari în PDL şi PP-DD”, a conchis deputatul. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here