Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, odată reîntorși la școală, elevii vor recupera fizic și din materia care ar fi trebuit predată online de către cadrele didactice.

În principiu, se vor susține cel puțin 5 ore săptămânal, timp de 16 săptămâni, însă dacă este cazul și dacă profesorii ajung la o înțelegere cu părinții și elevii, se pot susține mai multe cursuri de recuperare a materiei școlare.

Ministrul Cîmpeanu îi ține în brațe pe profesori și se oferă să le dea 100 de lei în plus pentru fiecare oră recuperată. Chiar dacă unii dintre ei nici nu au fost interesați să își facă treaba în pandemie. Cu alte cuvinte, așa alege ministrul Educației să răsplătească lenea celor care au călcat în picioare dreptul copiilor la educație.

”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari.

În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică.

Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Aceste ore se adresează nu doar celor 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru, din cauză că n-au putut participa la orele online – aici, în cele mai multe cazuri din cauza proastei organizări a statului care a promis tot felul de măsuri… și a uitat că a promis – ci şi altora.

”Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare.

În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susținut că suma de 100 de lei ”ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”.

Cîmpeanu a mai menţionat că nu a luat în calcul realizarea de teste la nivel naţional pentru a identifica elevii care au nevoie să participe la aceste ore suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.