Banca Comercială Română a anunţat că pune la dispoziția sectorului non-profit din România credite totale de 730.000 de euro, cu dobândă zero în 2020.

Dobânda va fi subvenționată de Fundația Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020.

Din 2021 dobânda va fi achitată de client. În cazul BCR, aceasta înseamnă o dobândă variabilă formată dintr-o marjă fixă de 2%-3,5% + ROBOR 6M, cu un comision de acordare între 0%-0,2% și unul de analiză între 0 și 500 lei, în timp ce la BCR Social Finance e vorba de o dobândă fixă de 6%, cu un comision de acordare fix de 0,2% și unul de administrare de 3,6% anual. Creditele sunt acordate în lei și pot avea ca destinație acoperirea capitalului de lucru sau implementarea proiectelor europene cu fonduri nerambursabile.

Creditele se acordă pe 12-18 luni, în cazul capitalului de lucru, sau 3 luni după data încasării grantului sau subvenției, în cazul prefinanțărilor europene sau granturilor de diverse tipuri. Fondurile sunt limitate și vor fi alocate, în funcție de solicitări, până la 31 iulie 2020. 

Creditele vor fi acordate ONG-urilor care pot face dovada înregistrării la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor și care pot dovedi existența impactului social creat în societate. Alte condiții de eligibilitate: * existența a minimum trei exerciții financiare încheiate pentru BCR și a cel puțin două exerciții financiare în cazul BCR Social Finance – condiție obligatorie * dimensionarea clară a nevoii de finanțare și sursele de rambursare ale creditului – condiție obligatorie * neînregistrarea în ultimul an sau la ultima balanță a unui capital propriu negativ – condiție non-eliminatorie în cazul BCR Social Finance * neînregistrarea unor pierderi nete în ultimii 2 ani financiari consecutivi – condiție non-eliminatorie în cazul BCR Social Finance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here