„Sistemul de apărare antirachetă AEGIS Ashore, localizat pe un teren de aproximativ 108 hectare in localitatea Deveselu, va contribui în mod substanţial la oferirea unei protecţii teritoriilor europene din partea NATO, inclusiv României”, se arată în comunicat. Firma subliniază în continuare că aceasta va fi prima instalaţie AEGIS Ashore operaţională, o variantă la sol a sistemului de apărare antirachetă balistică AEGIS instalat la bordul navelor Marinei americane.

Potrivit acestui contract, KBR va muta structura unei clădiri de patru etaje, în care va fi instalat un radar, de pe Coasta de Est a Statelor Unite în România. De asemenea, firma anunţă că va construi în România diverse instalaţii şi infrastructura necesară susţinerii sistemului AEGIS, inclusiv drumuri, clădiri pentru asistenţă, comunicaţii, securitate şi utilităţi.

„Această atribuire (a contractului) demonstrează atât capabilităţile tehnice puternice şi în domeniul managementului de proiecte ale KBR, cât şi capacitatea nostră dovedită de a implementa proiecte mari şi provocatoare din punct de vedere tehnic în lume”, a declarat Andy Summers, preşedintele grupului KBR Infrastructure, Government and Power, citat în comunicat.

Firma „KBR este onorată că a fost selectată să ofere susţinere unor servicii vitale pentru Departamentul american al Apărării şi aşteptăm cu nerăbdare finalizarea cu succes şi în siguranţă a acestui proiect”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here