Potrivit administrației locale, pentru reluarea lucrărilor la Turnul Pompierilor au fost depuse trei oferte.

Este vorba despre asocierile formate din Mădbeton (leader), General Construct SRL (terț) și subcontractanții Fire Stopping Engineering, M-B Lift SRL, Magnum Therm, Building Technology Group R; Euras (leader), Sesam Protect SRL, Addconcept, Valcris Ascensoare Comerț – subcontractanți și Decorint (leader), Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering – subcontractanți.

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație lucrările de revitalizare a Turnului Pompierilor, în luna octombrie, după ce a decis să rezilieze contractul cu vechiul constructor, Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL.

Lucrările erau realizate în proporție de 70% la momentul licitării, potrivit caietului de sarcini, contractul vizând conservarea lucrărilor și finalizarea obiectivului. Contractul este estimat la 4,2 milioane de lei, iar termenul de realizare a lucrărilor este de 8 luni. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Lucrările sunt împărțite în două etape în sensul prioritizării acestora: etapa I – de conservare în regim de urgență, ceea ce impune finalizarea sudurilor structurii metalice care formează extensia turnului, montarea șarpantei și învelitorii, grunduirea și termospumarea confecției metalice exterioare, precum și montarea unor prelate perimetrale confecției metalice pentru protejarea de intemperii a lucrărilor efectuate la interiorul clădirii. Aceste lucrări vor fi executate premergător perioadei de timp friguros; etapa II cuprinde totalitatea lucrărilor de finalizare a restaurării turnului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here