În deschiderea ședinței de Guvern de joi, premierul Ciolacu a declarat că principalele priorități pentru următoarele două săptămâni sunt cele de reorganizarea ANAF, pentru a crește eficiența veniturilor colectate la buget, și îmbunătăţirea mecanismelor de control al preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază.
”Principalul efort va fi, în următoarele două săptămâni, să îmbunătăţim mecanismele care ţin sub control preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază. Am văzut că inflaţia a revenit pe traiectorie descendentă, iar BNR prevede că va ajunge sub 5% până la finele anului. Scopul nostru este ca, pe lângă aceste mecanisme, să continuăm să investim în producţia românească. Şi să ducem mai multe produse locale, la preţuri corecte, în magazine”, a explicat premierul.
Marcel Ciolacu a ținut să puncteze faptul că reorganizarea ANAF este un cap de listă, ca să se asigure servicii mai bune pentru cetățeni ;i de a combate frauda și evaziunea fiscală, scrie news.ro.
”Este nevoie de coordonare integrată şi, mai ales, de o viziune clară în acţiunea de combatere a fraudei şi evaziunii fiscale. Ne-am angajat să modernizăm şi digitalizăm Fiscul, ca să asigurăm servicii mai bune pentru cetăţeni”, a mai precizat Ciolacu.
Citește și: FOTO Emil Boc a adus molul în mijlocul Clujului, deși a spus că s-a săturat de noroi.
Revino la tarife în privința curentului și gazelor, adică costuri de extracție/producție, de transport, stocare, distribuție, plus un mic cîștig pt zile negre și lasă păcălelile că nu e nici o liberalizare, e furt la drumul mare și minciuni cît cuprinde.
Compensarea de unde o plătiți celor ce pun prețuri cît vor la gaze și curent? De la buget, din banii luați prin taxe și impozite de la fiecare.
Împărțeala în hidro, termo și nuclear nu a fost prostie, nimeni nu poate fi atît de neajutorat, a fost plan! Cum poate concura una cu alta cînd e limpede că hidro e cel mai ieftin curent.
Produse romanesti in magazine???? Cum? Ca tu n-ai hypermarketuri si nici macar supermarketuri? Si mai ales depozitele lor zonale? Si nici o casa de achizitie virtuala care sa aiba doar capital, iar marfa sa o depoziteze/livreze producatorul. O incercat Dragnia cu casa Unirea cu capital de stat, dar a trebuit matrasita. Vezi Dedeman…in sectorul bricolaj. Care „cască rîtu”, pleaca acasa. Ca marfa este la romanica si la chinezi NESFARSITA! No, vorba lu’ Ion, tot așe si la mancare