UPDATE:

Reprezentantii familiei lui Claudiu Silaghi, unul dintre oamenii achitati luni de Tribunalul Bucuresti, au sustinut printr-un comunicat de presa ca sentinta reprezinta doar o palida consolare.

“Astazi, prin sentinta Tribunalului Bucuresti, dupa un proces care a durat peste un an de zile, s-a facut dreptate, justitia stabilind ceea ce noi am stiut dintotdeauna: cei trei membri ai familiei Silaghi sunt nevinovati.

Asa cum am sustinut inca de la inceput, acuzatiile formulate de procurori au reprezentat o grava eroare cauzata de lipsa de intelegere a mecanismelor pietei de capital si a modului in care acestea functioneaza.

Din pacate, sentinta de astazi nu mai reprezinta decat o palida consolare pentru familia noastra. Ne putem gandi doar la reabilitarea memoriei tatalui nostru, Claudiu Silaghi, care a plecat dintre noi pe parcursul acestui proces, suferind enorm datorita acuzatiilor nedrepte aduse celor dragi lui si nerezistand presiunii insuportabile a acestor grave acuzatii ce s-au dovedit nefondate.

Nicio hotarare judecatoreasca nu ii va putea da viata inapoi, dar, pentru amintirea lui si pentru noi, este important ca dreptatea in care a crezut atat de mult s-a realizat, in cele din urma, astazi. Suntem in continuare la dispozitia justitiei, ne vom sustine nevinovatia pe mai departe si asteptam ca acest calvar sa se incheie cat mai repede cu putinta”.

 

Înca un dosar instrumentat de sefii DIICOT Cluj, procurorii Mircea Hrudei si Daciana Deritei a fost deconstruit de justitia româna. Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, Georgios Christofourou, directorul general al Bank of Cyprus România si Mirela si Claudiu SILAGHI, COJOCARU DOINA MARIOARA, ISAAKIDIS ANASTASIOS, DASCAL SERGIU DAN si JURKOVAN RADU CODRUT, toti acuzati de spalare de bani au fost achitati de magistratii Tribunalului Bucuresti. Ciorcila a fost pus sub acuzare în iulie 2010, alaturi de fostul vicepresedinte al Bancii Transilvania, Claudiu Silaghi, sotia si soacra acestuia, doi bancheri ai diviziei locale a Bank of Cyprus si doi brokeri de la BT Securities si IFB Finwest, pentru o serie de tranzactii derulate cu actiunile TLV în 2009 înainte ca Bank of Cyprus sa intre în actionariatul BT. Pe parcursul anchetei derulate de procurorii DIICOT Cluj, Claudiu Silaghi a decedat din cauza unui accident vascular. În urma cu câteva zile, Mircea Hrudei a fost reales în functia de sef al DIICOT Cluj.

 

CITESTE pe aceeasi tema: DIICOT ancheteaza BT in sezonul concediilor

Claudiu Silaghi, Horia Ciorcila si Gicu Gansca aparati de Rotary Park

“Cooperativa bursiera” s-a spart la Cluj

 

1 COMENTARIU

  1. Oare cand ii va da cineva afara pe procurorii incompetenti Mircea Hrudei si Daciana Deritei dupa achitarile in dosarele Paszkany, Ciorcila si altele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.