CIUCE vs IRIMIE in turul 2 al alegerilor pentru RECTOR la UMF

Alexandru Irimie, directorul Institutului Oncologic Ion Chiricuta din Cluj, va lupta cu Constantin Ciuce, actualul rector al UMF pentru functia de conducere a Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj. "Va avea loc un al doilea tur de scrutin care va fi organizat in 5 zile lucratoare, cel mai probabil saptamana urmatoare", a declarat pentru Gazeta de Cluj un reprezentant al biroului de presa al universitatii. In primul tur de scrutin Irimie l-a zdrobit pe Ciuce, strangand 354 de voturi, in comparatie cu cele 269 de voturi ale contracandidatului sau. Mircea Petru Adrian a strans doar 118 voturi.

Competitia continua
Alexandru Irimie a facut o declaratie scurta pentru Gazeta de Cluj "Competitia continua", sustinand ca este in operatie si nu poate vorbi mai mult. Rectorul UMF Constantin Ciuce nu a dorit sa raspunda la telefon.
Alexandru Irimie a primit in anul 2007 premiul Execelenta in medicina din partea Gazeta de Cluj.  ““Premiul de excelenta” in Sanatate ajunge la directorul general al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj. Alexandru Irimie este doctor in medicina, specializat in chirurgie oncologica si sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hateganu.

Alexandru Irimie l-a detronat pe Constantin Ciuce la senatul universitatii, unde a obtinut 344 de voturi fata de Ciuce care a obtinut 325 de voturi, situandu-se pe locul trei. Pozitia a doua in senat a fost obtinuta de Anca Dana Buzoianu, iar a patra si a cincea pozitie a fost obtinuta de Valentin Muntean si Ion Badea Radu.

“Datoria fata de Universitate este una de onoare”

“Din pacate, asistam intr-adevar la o crestere a numarului bolnavilor de cancer. Ne inscriem, insa, in tendinta mondiala si europeana in acest sens. Este, poate, tributul pe care il platim pentru confortul pe care civilizatia l-a adus in viata noastra.
Timpul imbraca dimensiuni diferite pentru fiecare dintre noi, in functie – cred eu – de pasiunea si de daruirea pe care o investim in ceea ce facem. Cand ceea ce faci este realizat cu daruire si pricepere, timpul iti devine prieten si, parca, isi extinde dimensiunea. Relatia mea cu timpul este foarte bine stabilita, eu fiind un om foarte ordonat. Daca pentru mine chirurgia este „prima dragoste”, profesia de dascal devine o datorie: datoria de a transmite mai departe stafeta viitoarelor generatii de medici. Iata, ca timpul nu trebuie impartit, caci aceste doua activitati, practic nu pot fi separate.
Si as mai adauga ceva. Nu-i este dat oricui sa raspunda, fiindca nu oricine este intrebat, spunea cineva. Daca viata iti aduce acest omagiu – de a te alege ca martor – trebuie sa accepti experienta. Ea este intotdeauna inaltatoare, dar nu intotdeauna profitabila.  Iar datoria fata de Universitate, fata de scoala care m-a format, este foarte mare. Este una de onoare”, declara anterior Alexandru Irimie.

Ce a facut Ciuce pentru UMF

“Sarbatorirea a 90 de ani de invatamant medical in limba romana la Cluj, crearea unui brand al Universitatii, schimbarea website-ului in sensul simplificarii lui si al prezentarii in limbi de circulatie internationala, descentralizarea responsabilitatii catre facultati si departamente, crearea de criterii specifice si utilizarea lor in evaluarea calitatii in universitate, ameliorarea calitatii ofertei educationale, continuarea deschiderii catre exterior, infiintarea unui institut de cercetare pe langa UMF „Iuliu Hatieganu”, certificarea ISO, colaborarea cu autoritatile locale si judetene pentru proiecte medicale destinate cazurilor sociale, cu mass-media pentru emisiuni/articole destinate educatiei sanitare a populatiei, implicarea in coagularea fortelor partidelor politice, a senatorilor si a deputatilor  clujeni pentru a obtine construirea unui spital de urgenta monobloc la Cluj, continuarea investitiilor in infrastructura, implicarea, prin AUMFR, pentru a oferi solutii constructive la problemele care privesc invatamantul medical si sanatatea, ministerelor care au responsabilitati in aceste domenii
“, declara despre obiectivele sale din 2009 Constantin Ciuce, rectorul UMF.

Grad mic de ocupare la UMF
Cu cateva zile inaintea alegerilor, Constantin Ciuce a publicat pe site-ul UMF un raport  anual pentru activitatea din perioada 2010-2011. In acel raport se arata ca a crescut numarul cadrelor didactice, insa gradul de ocupare a ramas unul sub 50%. La Facultatea de Medicina lucreaza 1060 de cadre didactice, la Facultatea de Farmacie predau 205 de profesori, iar la Medicina Dentara 282 de cadre. In total, UMF are 1.547 de cadre didactice si un grad de ocupare mediu de 47,96%.

Angajarile lui Ciuce
In baza prevederilor Ordonantei 34/2009, SRUSB a solicitat si a obtinut aprobarea Ministerului Educatiei pentru deblocarea unui numar de 18 posturi didactic auxiliare si administrative care au fost repartizate astfel: 1 post administrator sef la Facultatea de Farmacie; 2 posturi administrator patrimoniu la Biroul Achizitii, Investitii, Lucrari; 1 post administrator financiar la Serviciul Social, 2 posturi consilier juridic la Biroul Juridic – unul dintre acestea fiind in prezent vacant si blocat prin plecarea d-nei Canta Elena; 2 posturi administrator financiar Resurse Umane; 2 posturi administrator financiar la Departamentul Cercetare – Dezvoltare; 3 posturi administrator financiar la Biroul de Gestionare Economica a Granturilor; 1 post administrator financiar la Serviciul Contabilitate; 2 posturi de secretar la Prorectoratul de Cercetare – Evaluare Stiintifica si Departamentul 19 de Relatii Publice, 1 post de bibliotecar la Biblioteca; 1 post administrator patrimoniu la Serviciul Tehnic).

Salariile, hotarate la Tribunal

Incepand cu luna ianuarie 2011, ca urmare a Hotararii BS din data de 08.02.2011 si a Sentintei civile nr. 3742/2010 a Tribunalului Cluj, s-au retinut lunar din drepturile salariale ale tuturor angajatilor cu contract de munca la data de 31.12.2009 precum si cadrelor didactice asociate care au fost platite in sistem plata cu ora in lunile noiembrie, decembrie 2009, sumele rezultate prin aplicarea Legii nr. 329/09.11.2009 (de reducere a cheltuielilor bugetare), retinandu-se in acest fel 606.377 lei din suma de 1.081.599 dispusa de recuperat de catre Curtea de Conturi. (conform anexei l) Analizand structura fondului de salar, in anul 2010 si in anul 2011, platit din finantarea de baza, (anexa 1) se constata ca suma salariilor brute aferente lunii ianuarie 2011 prezinta o crestere cu 13,22% fata de nivelul lunii decembrie 2010, ca urmare a aplicarii Legii 284 si 285/2010 (care prevedea o crestere de 15% a salariilor de incadrare existente in plata la data de 31.12.2010), diminuata cu efectul retinerilor datorate hotararii Tribunalului Cluj nr. 3742/2010.
BOX Lista senatorilor UMF, Facultatea de Medicina
1.    Alexandru Irimie
2.    Buzoianu Anca Dana
3.    Ciuce Constantin
4.    Muntean Valentin
5.    Badea Ion Radu
6.    Vladutiu Dan Stefan
7.    Dudea Sorin Marian
8.    Mircea Petru Adrian
9.    Florian Ioan Stefan
10.    Muresan Adriana Viorica
11.    Iancu Cornel
12.    Mihu Dan
13.    Dumitrascu Dan Lucian
14.    Perju Dumbrava Lacrimioara
15.    Muresan Daniel
16.    Coman Ioan
17.    Farcau Dorin Ioan
18.    Tantau Marcel
19.    Orasan Remus Ioan
20.    Hagau Natalia
21.    Stamatian Vasile Florin
22.    Cosgarea Marcel
23.    Pop Ioan Victor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.