Joi, 7 august, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Mihai Seplecan s-a întâlnit cu prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei de Mediu, dar şi directorul Salprest Rampă Eugen Vereş, pentru a discuta despre situaţia depozitării deşeurilor în Cluj.

 

A doua zi, alături de mai mulţi funcţionari din aparatele de specialitate al CJ, aceştia au semnat o minută prin care au stabilit ca joi, 14 august, într-o şedinţă comună, să fie semnat un protocol pentru preluarea gropii de gunoi pusă la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca. Ulterior, se va lansa o licitaţie pentru închiderea actualelor rampe de gunoi şi împrejmuirea acestora.

Contactat de Gazeta de Cluj, Mihai Seplecan a subliniat că este foarte important ca noua groapă de gunoi, pe care CJ Cluj trebuia să o facă din bani europeni până în anul 2015, trebuie să intre în linie dreaptă, altfel există riscul ca sumele cheltuite să nu mai fie rambursate, iar banii primiţi până acum să fie returnaţi.

 

Licitaţii sub valoarea lucrărilor

„Vom cere o expertiză, şi dacă se va dovedi că Atzwanger nu poate realiza la termen lucrările licitate, s-ar putea să reziliem contractul. Dacă rezultatele expertizei sunt pozitive, vom renegocia contractul, cu clauze favorabile judeţului şi în interesul cetăţenilor clujeni, care să prevadă şi penalizări pentru întârzieri”, a declarat Mihai Seplecan.

Potrivit acestuia, practica încetăţenită în ultimii ani, prin care firmele sublicitează, sperând că se va aplica principiul „s-a întâlnit hoţul cu prostul” şi vor primi finanţări suplimentare prin acte adiţionale, nu se va mai aplica la Cluj. „Eu nu voi semna nici un act adiţional cât sunt în conducerea Consiliului Judeţean. Lucrurile s-au schimbat. Dacă nu se pot încadra în sumele licitate, reziliem contractul”, a spus Seplecan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.