Compania Search Corporation, abonată la contractele pentru infrastructura din România, a ”împușcat” un contract de la CJ Cluj, administrația județeană condusă de Alin Tișe. Contractul ”Servicii de „Asistență tehnică – dirigenție de șantier în cadrul proiectului «Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională — Traseu Regional Transilvania”, estimat la CJ Cluj la suma de 1.495.313,11 lei a fost câștigat de firma controlată de Michael Stanciu pentru suma de 942.769,54 lei, fără TVA.

SC Search Corporation, alături de Primacons Grup, o altă firmă controlată de Stanciu, câștigă licitații pe bandă rulantă de la diferitele autorități și administrații din Cluj. În mod cu totul întâmplător, Dorina Perşa Boc, nepoata lui Emil Boc, nașul șefului administrației județene, a fost una dintre angajatele la firmele controlate de Stanciu. Realizarea studiului pentru fluidizarea traficului din Cluj Napoca, un contract care a costat bugetul municipiului aproximativ un milion de lei, a fost făcut de Search Corporation. De numele lui Stanciu se leagă şi studiul de fezabilitate pentru realizarea Autostrăzii Transilvania, lucrare plătită de două ori.

Într-un număr anterior, Gazeta de Cluj a prezentat în exclusivitate detalii despre motivele care au făcut ca DRDP Cluj să depună o plângere penală împotriva firmelor a făcut o plângere penală împotriva Search Corporation, Primacons Group, în calitate de consultant al proiectului centurii Vâlcele – Apahida, și al antreprenorului proiectului, asocierea Impresa Pizzarotti și Tirena Scavi pentru înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals. Cu toate acestea, plângerea respectivă a fost respinsă de procuror.

Studii cu dedicație pentru Stanciu

O mare parte din studiile de fezabilitate comandate pentru drumurile din țară au fost realizate degeaba. Spre exemplu, în 2007, firma Search Corporation a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Craiova – Pitești. Valoarea contractului era de aproape 16 milioane euro și a fost semnat de directorul de atunci al CNADNR, Mihai Grecu. În 2010, aceeași firmă a luat prin licitație un contract de 783.800 euro pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de autostradă Târgu Mureș – Ditrău. Segmentul face parte din autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni, pentru care CNADNR a contractat un studiu de prefezabilitate în 2007, în valoare de 891.266 euro, cu firma Iptana. Pentru cei 114 km de autostradă Sibiu – Pitești a fost realizat în 2010 un studiu de fezabilitate realizat de firma Iptana, asociată cu compania Scetauroute. Valoarea proiectului a fost de circa 2,5 milioane euro. În 2012, CNADNR a organizat o licitație pentru un nou contract de revizuire a studiului de fezabilitate, a cărui valoare a fost de aproape 4 milioane euro, bani acordați de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile. Un alt studiu de fezabilitate a fost realizat, în perioada 2007-2008, de aceeași firmă Iptana, pentru autostrada urbană Cluj-Napoca, pentru 41,9 km. Prețul a fost de 367.494 euro, fără TVA. Studiul de fezabilitate pentru 76 de km ai drumului expres Sibiu – Făgăraș este expirat și a costat 13,8 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.