Consilierii județeni vor discuta joi proiectul de hotărâre pentru continuarea colaborării cu Asociația OvidiuRo în programul ”Fiecare copil în grădiniţă”.

Fiecare Copil în Grădiniţă este o iniţiativă naţională lansată de Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2010, cu scopul de a aduce fiecare copil din România la şcoală, începând cu grădiniţa. Proiectul este conceput în scopul prevenirii abandonului şcolar timpuriu şi transformării educaţiei timpurii în politică publică prioritară la nivel naţional.

”Având în vedere rezultatele mai mult decât pozitive obţinute la nivelul comunităţilor selectate, colaborarea de succes dintre Asociaţia OvidiuRo, Consiliul Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi DGASPC Cluj în cadrul programului Fiecare Copil în Grădiniţă din anul 2014 precum şi propunerea de continuare a proiectului şi în anul 2015 formulată de conducerea DGASPC Cluj, propunem continuarea proiectului Fiecare Copil în Grădiniţă şi în anul 2015 prin aprobarea unui nou acord de parteneriat şi finanţarea de către Consiliul Judeţean Cluj a tichetelor sociale condiţionate de prezenţa regulată la grădiniţă, pentru un număr mediu de 200 de copii eligibili”, arată referatul proiectului de hotărâre.

Datorită programului, numărul copiilor săraci înscrişi la grădiniţă în aceste comunităţi a crescut cu 20% iar rata prezenţei regulate a acestor copii a crescut de aproape 4 ori (de la 15% la 62%). În plus, profesorii implicaţi în proiect au observat o implicare mult mai mare a părinţilor în procesul educaţional şi consideră că relaţia lor cu părinţii s-a îmbunătăţit semnificativ.

În baza Acordului de parteneriat încheiat între Asociaţia OvidiuRo, Judeţul Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi DGASPC Cluj şi a metodologiei adoptate, proiectul Fiecare Copil în Grădiniţă a demarat cu cofinanţare judeţeană, fiind aprobate tichete sociale în valoare de 50 lei/lună pentru 100 de copii, până la sfârşitul anului calendaristic 2014. Aceste costuri au fost susţinute din bugetul Judeţului Cluj, prin intermediul DGASPC Cluj, iar comunităţile vizate pentru implementarea proiectului au fost Cojocna, Bonţida, Călăţele, Săcuieu şi Poieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.