Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a dat undă verde consturirii clădirii turn din centrul oraşului. Astfel, în şedinţa de ieri, consilierii au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru imobilul de birouri, servicii şi locuinţe de pe strada Constanţa, colţ cu strada Ploieşti. Beneficiarii acestei construcţii sunt Europa Business Center şi Imo Invest.  
 
Terenul pe care urmează să fie construită clădirea are 1.050 mp şi se află în zona mixtă de instituţii şi servicii. Accesul se va face din ambele străzi, clădirea va avea un garaj subteran pentru 75 de autoturisme, iar constructorii vor fi obligaţi să asigure posibilitatea lărgirii la patru benzi a străzii Constanţa.
 
Consilierul Local UDMR, Somogy Gyula a încercat să-şi convingă colegii de şedinţă să prevadă şi regimul de înălţime al clădirii, regim care, conform proiectului de hotărâre ar urma să fie stabilit de Autoritatea Aeronautică (AA). “Aprobăm o situaţie inexactă. Noi aprobăm PUD, dar ulterior va veni Autoritatea Aeronautică şi spune cât de înaltă va fi clădirea. Noi ar trebui să votăm forma finală a acestei clădiri”, a explicat consilierul.
 
Reprezentanţii Direcţiei de Urbanism au explicat că viitoarea clădire este pe culoarul de zbor al aeroportului, acesta fiind motivul pentru care regimul de înălţime va fi stabilit de AA. (S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here