Primăria din Cluj-Napoca se află mereu la două extreme, în condițiile în care a anunțat că anul acesta, la Târgul de Crăciun, vor fi mai multe luminițe ca în ultimii ani, iar nebunia prețurilor la energie continuă.

Cu toate acestea, la ședința de Consiliu Local din 7 noiembrie s-a votat aprobarea proiectului, a documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, prin realizarea de capacități de producere energie regenerabilă, etapa I. O soluție prin care Emil Boc vrea să facă din Cluj-Napoca un oraș model în ceea ce privește energia regenerabilă. Evident, nu că ar vrea, ci că i se cere de „șefii” mari de la Bruxelles.

Mai exact, 13 clădiri publice vor beneficia de 1399 de panouri fotovoltaice. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Tarcea, viceprimarul din Cluj-Napoca, a precizat că în momentul de față sunt montate 648 de panouri fotovoltaice pe 8 cladiri, în următoarele locații: Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Informatică Tiberiu Popovici, Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentară Grigorescu, Hala Agroalimentară Mărăști (IRA).

„Cele 13 clădiri, votate azi, care vor beneficia de panouri fotovoltaice sunt:
Școala Ion Agârbiceanu;
Colegiul Național George Coșbuc;
Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu;
Liceul Teoretic Mihai Eminescu;
Liceul Avram Iancu;
Liceul Teologic Maranatha;
Grădinița Albă ca Zăpada;
Grădinița Floare de Iris;
Grădinița Mămăruța;
Creșa Căsuța Iepurașilor;
Creșa Patrocle;
Creșa Martinel II;
Casa de Cultură a Studenților.
Valoarea totală a investiției este de 6.296.678, 44 lei cu TVA, iar durata de realizare 12 luni”, a scris Tarcea.

Citește și: Democrație mimată la PSD Apahida. Primarul, liderul unic al organizației locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.