„Avem la Cluj în prezent 1.100 de studenți francezi, o cifră mai mare decât la Moscova“, a declarat directorul Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset pentru romanialibera.ro.

Printre studenții originari din Franța se numără și tineri care provin din familii românești stabilite acolo și care au făcut școala integral în limba franceză. Ei au, în plus față de ceilalți studenți francezi, faptul că vorbesc limba română drept limbă maternă și se integrează mult mai ușor în cultura locală. Nu doar comunitatea franceză este bine reprezentată în Cluj. Pentru că universitățile clujene oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză, există un grup larg de țări occidentale care furnizează studenți pentru aceste instituții de învățământ superior.

Clujul este unul dintre cele mai atractive centre universitare pentru tinerii din Franța. Ei aleg să studieze în domenii precum Medicina, Medicina Dentară, Medicina Veterinară sau Științele Economice datorită posibilității de a învăța în primii ani în limba lor maternă, abia apoi urmează cursurile exclusiv în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.