Sursa foto: Cluj24.ro.

În Cluj-Napoca au fost emise din august 2021 și până în prezent peste 5.000 de buletine electronice, iar proiectul urmează să fie extins în toată țara.

„Avem un proiect pilot în implementare în municipiul Cluj-Napoca. Au fost emise deja 5.287 de cărţi electronice de identitate. Până în vara anului viitor, vom extinde la nivel naţional emiterea cărţii electronice de identitate. Astfel, estimăm la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul iunie-iulie anul viitor, vom începe să implementăm acest proiect, iar continuarea extinderii la nivelul marilor municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023. Cartea de identitate electronică, ca şi semnătura digitală calificată, va permite cetăţeanului autentificarea în sistemul informatic, în sistemele informatice ale Ministerului de Interne şi în sistemele informatice ale instituţiilor publice sau private. Acest instrument modern de validare a identităţii va facilita accesul cetăţeanului la multiple servicii electronice, fie că vorbim de servicii bancare, sociale, financiare, cu efecte majore în simplificarea relaţiei cu autorităţile publice, creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice”, a declarat, joi, ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul unei conferințe liberale desfășurate în Capitală.

Opt milioane de români cu buletine electronice

Bode a explicat că pentru acest proiect există finanţare de 200 de milioane de euro, iar obiectivul ministerului este ca între cinci şi opt milioane de cetăţeni să deţină carte electronică de identitate până la finalul anului 2026, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Instanța a decis: Ambițiile lui Boc îi vor costa 20,9 milioane de euro pe clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here