Clujeanca Hegedüs Csilla, fost Ministru al Culturii, a primit funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Ea ocupă și funcția de purtător de cuvânt la UDMR.

Ea se ocupă de ani de zile, prin intermediul asociației Transylvania Trust, de restaurarea Castelelului Banffy din Bonțida.

Hegedus a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, pe vremea când ministru era Kelemen Hunor. Ea a ocupat și funcțiile de președinte al Administrației Fondului Cultural Național ( AFCN ) și de președinte al Fundației Transylvania Trust, fundația care se ocupă de administrarea și reabilitarea Castelului Banffy din Bonțida. Pe vremea când ocupa cele două funcții, de șef al AFCN și președinte al fundației Transylvania Trust, Hegedus și-a acordat 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea Castelului Banffy.Asta în situația în care domeniul Banffy din Bonțida a fost concesionat de administrația comunei prințului Charles.

În cadrul fundației Transylvania Trust lucrează și Szabo Balint, tatăl lui Csilla Hegedus. Acum el este președintele acestei fundații. Balint este și patronul firmei Utilitas, care se ocupă, ca principal domeniu de activitate, de restaurarea de monumente. Prin intermediul acestei firme, tatăl lui Hegedus a câștigat contracte de milioane de lei de la diferite instituții de stat. Spre exemplu, această societate a primit contractele de restaurare pentru Ruinele cetăţii Károlyi, Biserica Evanghelică din Bistrița Năsăud, Castelul Károlyi din Satu Mare, Casa Kós Károly din Cluj Napoca, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.