Persoana cu deficiențe de vedere din Cluj, care a intentat proces împotriva a două lanțuri de magazine din cauza refuzului paznicilor de a-i permite accesul cu câinele-ghid, a obținut astăzi o victorie în instanță la Tribunalul Cluj.

Clujeanul Vasile Cristea – care a câștigat și un proces cu Uber la București după ce doi șoferi i-au refuzat accesul în mașini cu câinele-ghid – a câștigat azi procesul intentat împotriva rețelelor de magazine Lidl și Profi. Azi instanța a respins ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de Lidl și a admis cererea de chemare în judecată formulată de Cristea în contradictoriu cu pârâtele Profi și Lidl și intervenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Profi și Lidl au fost obligate de instanță să-i plătească clujeanului câte 5.000 de euro ca daune morale plus câte 3.023 lei fiecare cheltuieli de judecată. Decizia luată azi de instanța Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, la aceeași instanță.

Procesul a fost deschis în urmă cu mai bine de un an și a avut, în acest interval, nouă înfățișări. Aici detalii

Soluția pe scurt:

Tip soluție: Admite în parte cererea
Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive, invocată de pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Cristea Vasile, în contradictoriu cu pârâtele PROFI ROM FOOD S.R.L., și S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L., și intrevenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu sediul în București, Sector 1, str. Pia?a Valter Mărăcineanu nr. 1-3. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta JUSTICE SECURITY SERVICES S.R.L.,

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Respinge în rest cererea. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj, sub sancțiunea nulitățîi. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 17.11.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.