Dezvoltarea imobiliară a Clujului creează o serie de nemulțumiri, în special pentru clujenii care de la o zi la alta sunt nevoiți să suporte o creștere a traficului care nu poate fi susținută de unele străduțe, devenite atractive pentru dezvoltatorii imobiliari.

Este și cazul celor care locuiesc pe străduțele din Mărăști, adiacente clădirii de birouri The Office. Aceștia susțin că traficul deja este infernal, și cu toate acestea continuă să se construiască blocuri. Pe Strada Scorțarilor la numărul 12 a fost ridicat deja un imobil, se lucrează la cel de-al doilea, dar proiectul aprobat de către Primărie prevede 3 imobile cu șase și șapte etaje.

„Chiar suntem bătaia de joc a mai marilor din Primarie! Cum să aprobi un bloc nou pe niște străzi care sunt SUFOCATE ? Tocmai se ridică al 2-lea bloc în spate la BRD (inițial au spus că fac PARC, dar s-a modificat „proiectul”). Faceți măcar sensuri unice, nu poți circula dimineața și mai ales la orele dupa-amiezii. Mai mult stai în trafic si voi mai „băgați” un bloc pe gât celor care stau în zonă. Rușine să vă fie. Prima dată soluționați problema TRAFICULUI!”, se revoltă cu clujean.

Proiectul la care face referire clujeanul a fost aprobat de către Primărie în 2019 şi prevede construirea, pe str. Scorţarilor nr.12, a trei imobile cu funcţiuni mixte (locuinţe, birouri şi spaţii comerciale), având regim de înălţime 2S+P+6E, respectiv 2S+P+7E. Circulaţiile auto ar urma să se desfăşoare pe străzile Scorţarilor şi Buftea. Beneficiarii acestui proiect sunt doi francezi, Armand şi Michael Stemmer.

Însă acesta nu este singurul proiect imobiliar de pe strada Scorțarilor. La numărul 26, un alt dezvoltator intenționează să ridice un imobil mixt cu 6 etaje. Acesta tocmai ce a primit de la Primăria Cluj-Napoca autorizația pentru demolarea clădirilor existente.

Imobilul mixt propus va avea regim de înâlțime de (1-3S)+P+6. C Construcția propusă va fi dispusă în aliniament la ambele străzi, astfel va avea accese pietonale și auto în funcție de necesități din ambele circulații, atât din strada Scorțarilor cât și din strada Buftea.

Străduțele din acea zonă sunt înguste, pe unele dintre ele mașinile blochează una dintre benzi, astfel că ar fi necesară o regândire a traficului și eventual, așa cum sugera și clujeanul care a făcut sesizarea, să fie instituite sensuri unice care să mai degreveze traficul. Dacă tot se aprobă imobile pe bandă rulantă, Primăria trebuie să ia în calcul și cât de mult va fi încărcat traficul, și nu doar aici, ci în toate zonele acaparate de dezvoltarea imobiliară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.