CTP Cluj-Napoca va avea anul acesta, conform unor estimări, cu 10 milioane mai mulți călători decât în urmă cu doi ani.

Clujul încearcă să ajungă la un nivel de trai mult mai bun. Mulți spun că o lume fără automobile ar fi o lume mai bună. Cel mai grav aspect în această situație este poluarea.

În unele zone, emisiile provenite anual de la automobile ucid o mulţime de oameni şi aduc pagube în valoare de miliarde de euro asupra mediului. Problema poluării este foarte serioasă şi necesită luarea unor măsuri.

O modalitate de a reduce emisiile provenite de la maşini este aceea de a conduce mai încet. Apoi, pentru a reduce traficul, unele oraşe europene au introdus tarife speciale pentru călătoriile cu autobuzul. În alte oraşe, transportul cu autobuzul este gratuit pentru şoferii care, în urma plătirii unei taxe simbolice, îşi parchează maşina în locuri special amenajate.

CTP a avut în anul 2013, 145 de milioane de călători și în 2014 a avut 173 de milioane, cifra crescând spectaculor odată cu intrarea autobuzelor în zona metropolitană. Anul trecut s-au înregistrat 182 de milioane, iar pentru anul acesta se estimează 183,5 milioane de călători.

De asemenea, primarul Boc a promis 50 de noi autobuze și 7 tramvaie.

„Primăria va garanta un împrumut pentru cumpărarea a 50 de autobuze noi și a 7 tramvaie de ultimă generație!

Creșterea calității infrastructurii de transport constituie o prioritate pentru municipalitate. Modernizarea parcului auto al CTP Cluj este una dintre măsurile pe care le implementăm pentru a încuraja folosirea transportului public de către un numar cât mai mare de clujeni, în locul mașinilor personale.

În ultima ședință a Consiliului Local a fost aprobat proiectul privind pre-acordul de finanțare între B.E.R.D., Municipiul Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca”, se arată în postarea lui Emil Boc de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.