Primăria municipiului Cluj-Napoca și-a propus să realizeze un cartier de case şi blocuri în zona Borhanci. Terenul este al municipalităţii, care doreşte să concesioneze teren pentru case şi să elaboreze dinainte proiectele, astfel încât locuinţele să fie concepute unitar din punct de vedere arhitectural. Noul cartier se va întinde pe 70 de hectare şi ar urma să aibă un spaţiu central, cu primărie, locuri pentru magazine, creşă, grădiniţă şi şcoală.

Ideea acestui super-cartier datează din 2015, iar în 2016 a fost pusă de primar printre principalele sale priorităţi. Vestea proastă este că acest proiect nu va deveni realitate decât, cel mai devreme, în 2019.

„Săptămâna aceasta am finalizat cadastrarea suprafeţei, iar documentele au fost trimise la Oficiul de Cadastru şi Proprietăţi Imobiliare (OCPI), de unde trebuie să iasă în 27 aprilie. Durează mult cadastrarea, în vederea elaborării planului urbanistic zonal. Nu cred că se vor începe lucrările anul viitor, în 2018 va fi etapa de finalizare a demersurilor pentru atribuiri. Vă daţi seama, trebuie elaborat un regulament, procedura de înscriere, pot apărea contestaţii, trebuie aprobată o hotărâre de Consiliu Local, apoi eliberate autorizaţiile de construire, lucruri care durează luni şi ani”, a spus Emil Boc, marţi, la Realitatea FM.

Terenurile care vor fi concesionate pentru case vor avea între 300 şi 500 de metri pătraţi, în funcţie de ceea ce va decide Consiliul Local în regulament. Vor exista şi locuinţe sociale, pentru persoane de condiţie modestă. Primăria se va ocupa de aducerea utilităţilor pe fiecare dintre proprietăţi, scrie ziuadecj.realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here