În mijlocul scandalului care a captat atenția întregului municipiu Cluj-Napoca, legat de mirosul aproape pestilențial care a afectat orașul în ultimele zile, un raport global realizat de IQAir aduce vești șocante pentru locuitorii acestui oraș.

Potrivit raportului, în anul 2022, Cluj-Napoca a fost a treia cea mai poluată așezare urbană din întreaga Românie, și, chiar mai grav, a ocupat prima poziție în topul municipiilor cu cea mai mare poluare din țară. Această dezvăluire a produs surpriză și îngrijorare în rândul comunității clujene.

În contextul în care orașul s-a bucurat de numeroase titluri lăudative în trecut, precum „Orașul Comoară,” „Clujul Verde,” sau „Orașul Smart,” descoperirea că Cluj-Napoca ocupă acum primul loc la poluarea aerului ridică semne de întrebare cu privire la direcția în care se îndreaptă dezvoltarea urbană.

„Deci nu suntem nici #orașulcomoară, nici #ClujulVerde, nici #orașulsmart, nici cel mai atrăgător oraș din partea noastră de lume…
Suntem în schimb orașul cu cel mai poluat aer din România!
Eu zic să lăsăm grandomania deoparte și să începem de aici, dacă ne gândim să facem ceva ca să îmbunătățim lucrurile
!”, a scris un clujean pe pagina de Facebook „Clujul Civic.”

Citește și: Dragoș Marchiș, clujeanul prins cu 11 kg de cannabis, surprins de DIICOT: E ciudat că mi-au zis să nu-mi dau jos chiloții

2 COMENTARII

  1. Sa fim intelegatori !Mafia de la urbanism a aprobat construirea de blocuri pe limita de proprietate fara sa fie asigurat minimul de spatiu verde .Nu s-a scos traficul din oras prin realizarea de centuri .Etc, etc .

  2. Adevarul dureros despre propaganda mincinoasa a Primariei. Nu mai exista industrie poluatoare, aerul poluat provine de la zecile de masini care traverseaza orasul si stau blocate in haosul rutier, in lipsa centurii si inelelor de ocolire si acces din exterior spre cartiere. La astea se adauga si proasta gestionare a deseurilor menajere. Poti sa faci zeci de oaze de verdeata, sa amenajezi malurile, sa instalezi terenuri de tenis sai aparate de fitnes. Multumim domnului Boc cu obedientul Consiliu Local. La spitalul Pneumo mii de pacienti nefumatori cu afectiuni grave de la noxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.