În perioada 20 – 21 iunie au fost difuzate două spoturi la margarina Rama, unul difuzat pe postul Kanal D şi altul pe posturile Antena 1 şi Antena 3. În spoturi apare Nadia Comăneci care promovează importanţa micului dejun şi a unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate.

În opinia CNA, reclamele încurajează copiii să consume margarină, care nu este un produs sănătos atunci când este consumat în cantităţi mari.

La postul Antena 1, în emisiunea „Răzvan şi Dani” din 21 iunie, este difuzat un material marcat P în care Nadia Comăneci vorbeşte despre campania Rama – „Campioni la mic dejun”. Înregistrarea a fost difuzată în cadrul unei convorbiri între Dani Oţil şi un medic nutriţionist. În emisiune a mai fost făcută promovare la margarina Rama, prezentându-se „beneficiile sandvişului cu grăsimi sănătoase sau cu margarină tartinabilă” care conţine Omega 3 şi Omega 6.

Membrii CNA au considerat că Antena 1 a încercat să facă telepromovare, însă nu a respectat legislaţia audiovizuală privind publicitatea.Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, interzicerea de la difuzare a două spoturi publicitare din cadrul campaniei „Campioni la mic dejun” şi a amendat cu 10.000 de lei postul Antena 1 – emisiunea „Răzvan şi Dani” pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind publicitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here