Protejarea mediului este un subiect care a preocupat și care preocupă în continuare multe companii și persoane fizice deopotrivă. Odată cu creșterea temperaturilor globale care amenință securitatea alimentară, evenimentele meteorologice severe care pun în pericol existența planetei și activitatea umană care elimină biodiversitatea pământului, presiunea ca toată lumea să contribuie la protejarea mediului și să ajute la salvarea planetei este din ce în ce mai mare.

Pentru mulți însă, încercarea de a menține o afacere sustenabilă și durabilă din punct de vedere ecologic poate fi dificilă, mai ales în aceste perioade de instabilitate și incertitudine economică. Cu atât mai mult acest lucru este valabil dacă ești proprietarul unei companii mici sau dacă administrezi o afacere cu resurse minime.

Cu toate acestea, există metode prin care poți contribui la protejarea mediului, iar una dintre ele este reprezentată de ambalajele sustenabile.

Iată 3 modalități pentru a face tranziția la ambalaje sustenabile:

  1. Alege un furnizor de ambalaje local

O problemă adesea trecută cu vederea atunci când vine vorba de ambalarea durabilă nu este materialul de ambalare propriu-zis, ci de unde provine. Chiar dacă produsele sunt fabricate din materiale sustenabile, beneficiile ecologice pot fi rapid negate dacă ambalajul trebuie să călătorească din străinătate până la locul de utilizare.

Companiile pot atenua această problemă dacă optează pentru un furnizor local de ambalaje. Astfel, doar prin selectarea unui furnizor potrivit ai putea reduce semnificativ amprenta de carbon pe care afacerea ta o lasă, dar și poluarea aerului și a apei cauzate de transportul pe distanțe lungi.

Există de asemenea, multe alte avantaje ale colaborării cu un furnizor local, inclusiv taxe de tranzit mai mici, o gestionare mai ușoară a operațiunilor și o comunicare mai facilă.

  1. Optează pentru materiale reciclabile

Această idee este una bine cunoscută. Din păcate, este adesea ignorată sau încercată și abandonată, deoarece este prea complicată și costisitoare, dar nu și imposibilă. În primul rând trebuie să identifici ce materiale se reciclează în zona ta. Multe cutii realizate din carton ondulat sau PAL sunt deseori reciclate. La fel și materialele de protecție, precum folia de plastic.

În al doilea rând, amintește-ți că reciclarea este un proces bidirecțional. Asta înseamnă că și ambalajele pe care le utilizezi și le primești de la furnizorii tăi, trebuie reciclate. Astfel, opțiunea de a utiliza ambalaje reciclabile trebuie să vină și cu gestionarea deșeurilor proprii în mod rezonabil și mai mult decât atât, cu respectarea legii. 

Acolo unde există obligația de raportare a cantităților de ambalaje și de reciclare a deșeurilor din ambalaje, operatorii economici pot primi ajutor de la organizații de transfer specializate, care să le preia aceste îndatoriri. Dacă ești unul dintre ei, poți opta pentru un transfer de responsabilitate către Ecosynergy.ro, care se va ocupa de deșeurile tale în conformitate cu reglementările legale.

  1. Ia în considerare utilajele de ambalare smart

De data aceasta este vorba despre tehnologia de ambalare și viitorul acesteia. Este cunoscut faptul că plasticul este extrem de periculos pentru omenire, tocmai din acest motiv se recurge la variante care să salveze planeta.

În ultimii ani a apărut o mișcare denumită ambalare inteligentă. Această piață experimentală și inovatoare dezvoltă o mulțime de completări interesante. De la etichete inteligente care indică prospețimea produselor și până la instrucțiuni de reciclare scanabile, toate acestea sunt metode alternative prin care consumatorii vor putea interacționa mai mult cu ambalajul unui produs. 

Există multe avantaje pentru ambalarea inteligentă, inclusiv prelungirea duratei de valabilitate a produselor alimentare și creșterea implicării consumatorilor în procesul de reciclare.

Prin urmare, fii parte din schimbare și alege să utilizezi ambalaje sustenabile care să ajute planeta și, în definitiv, pe toți locuitorii ei!

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.