Duminică, 19 noiembrie, la Cluj-Napoca va avea loc un eveniment de comemorare a victimelor bombardamentelor din Fâșia Gaza.

„Ne plângem morții, dar continuăm să luptăm pentru cei vii!” este evenimentul organizat la Cluj de organizația politică PalestineSolidarity.CJ.

Comemorare la Cluj pentru victimele din Fâșia Gaza. „Ne plângem morții, dar continuăm să luptăm pentru cei vii”
Astfel, clujenii sunt invitați la dumincă, 19 noiembrie, la ora 14.00, la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor, pentru un moment de comemorare a victimelor din Fâșia Gaza.

„Ne aflăm într-un moment istoric în lupta palestiniană pentru eliberare. Brutalitatea celui mai nou atac asupra Fâșiei Gaza a adus milioane de oameni în stradă în întreaga lume, cerând comunității internaționale să tragă la răspundere ocupația sionistă. Este important să amplificăm vocea palestinienilor oriunde am fi și să chestionăm implicarea propriilor țări în susținerea indirectă a ocupării israeliene.
În același timp este important să reamintim tuturor că victimele bombardamentelor nu sunt simple numere, ci oamenii care au avut o familie, ambiții și vise. Vrem să folosim acest moment pentru a ne arăta solidaritatea față de comunitatea palestiniană, față de cei care au pierdut rude și prieteni în ultimele săptămâni, și să le reamintim că nu vom ceda și că vom continua să susținem lupta poporului palestinian până la final”, arată organizatorii, care au subliniat că nu este vorba de un protest.

Fără mesaje politice
Astfel, cei care vor să participe la această comemorare sunt rugați să nu aducă pancarte sau flyere cu mesaje politice, doar poze sau mesaje cu numele victimelor, lumânări și steaguri palestiniene.

„Dacă există provocări din partea trecătorilor, vă rugăm să nu răspundeți; Dacă sunteți hărțuiți de poliție, vă rugăm să ne anunțați sau să ne scrieți. Solidaritate cu poporul palestinian!”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook, scrie Cluj24.ro.

Mii de oameni au murit de ambele părți începând cu 7 octombrie 2023, când organizația palestiniană Hamas a atacat mai multe zone din Israel. De atunci, armata israeliană a pătruns în Fâșia Gaza, iar războiul purtat acolo a dus la o adevărată criză umanitară.

Citește și: Dosarul ISCTR Cluj, un mare fâs contruit pe probele ilegale ale DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.