DNA

Radu Andronache, comisar-șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupţie, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Potrivit DNA, Andronache ar fi cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări în cadrul Spitalului Județean Târgoviște și la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Anchetatorii spun că în perioada aprilie – mai 2021, comisarul DGA „ar fi pretins pentru sine de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 de euro, din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliul Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în vederea angajării persoanei respective și, ulterior, definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița”, transmite DNA.

Ulterior, în perioada aprilie-mai 2021 – iunie 2022, a mai cerut de la același martor în dosar suma de 10.000 de euro, din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 de euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ambele „promisiuni” ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale, mai arată DNA.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Citeşte întreaga ştire: Comisar-șef DGA, reținut de DNA pentru trafic de influență. E acuzat că a cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări la un spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.