Comisarul sef Radu Adrian Mosutan este noul adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mihai Rus. Funcția fusese deținută anterior de Constantin Ilea, care a fost numit șef al IPJ Maramureș, după fuga lui Cătălin Cherecheș, iar IGPR are de gând să-l mai țină o vreme pe acolo.

Radu Adrian Moșuțan lucrează în Poliție din ianuarie 1995. În perioada decembrie 2011 – august 2018 a fost șef al Biroului de Investigații Complexe -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Cluj, iar ulterior a fost șeful Biroului de Investigare a
Criminalităţii din Mediul de Afaceri -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. În perioada octombrie 2018 – martie 2019, Moșuțan a fost împuternicit șef al Secției I din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, iar apoi a preluat șefia Poliției Municipiului Gherla. În august 2019 s-a întors la Cluj, pe funcția de adjunct al şefului Poliției Municipiului Cluj-Napoca și, în perioada mai – august 2020, a fost împuternicit să conducă Polția Municipiului Cluj-Napoca, după care a revenit pe în poziția de adjunct, funcție ocupată până la 11 februarie 2024, când s-a instalat în conducerea IPJ Cluj.

De numele lui Constantin Ilea se leagă un incident extrem de grav, după ce a cumpărat în anul 2014 un autoturism furat din Italia și înmatriculat în Bulgaria. De asemenea, actualul șef al IPJ Maramureș a fost implicat într-un alt incident în vara anului trecut, când a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.