Abordarea Comisiei Europene potrivit căreia transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic, încalcă grav Constituţia României, motiv pentru care autorităţile române trebuie să refuze categoric aplicarea acestui nou acord, susţin reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, Comisia Europeană a decis că „transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic”. Reprezentanţii FORT susţin că „o astfel de abordare în România nu este acceptată şi reprezintă linia roşie pe care nimeni nu trebuie să o încalce”.

„Forurile responsabile, Guvern şi autorităţi centrale trebuie să se opună clar în faţa Comisiei Europene, refuzând categoric aplicarea acestui nou acord, fără a încerca din nou să păcălească transportatorii români. O astfel de abordare a Comisiei Europene încalcă grav Constituţia României cel puţin cu privire la aplicarea Art. 135. litera b) – ‘protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară’; Orice încercare de aplicare în România a acestui acord va conduce la măsuri dure din partea transportatorilor, iar cei ce îşi asumă aşa ceva trebuie să îşi amintească de luna ianuarie a anului curent şi să înţeleagă că aceste abordări trebuie să înceteze fără prea multe explicaţii”, se precizează în document.

În plus, transportatorii au făcut referire şi la „abordarea total eronată din punct de vedere legislativ cu privire la testele antidrog în raport cu şoferii profesionişti şi amatori ce riscă să îşi piardă dreptul de a conduce doar pentru ca au ingerat o aspirină”.

De asemenea, reprezentanţii FORT au menţionat şi „accidentul grav, în care şi-au pierdut viaţa cinci cetăţeni români nevinovaţi, ucişi de un şofer de tir ucrainean ce nu utiliza aparatul de înregistrare a timpilor de conducere şi odihnă”.

„Printre altele, Comisia Europeană a stabilit că ‘se pot aplica măsuri doar dacă beţiile la volan sunt persistente’, iar în acest acord semnat de UE cu Ucraina se precizează că autorităţile competente ale fiecărei părţi vor lua măsuri doar dacă şoferii ucraineni au comis, ‘în mod repetat şi persistent încălcări grave ale normelor de circulaţie legate de siguranţa rutieră, de genul conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea limitelor de viteză, conducerea sub influenţa drogurilor sau a altor substanţe cu efect similar, precum şi un comportament care încalcă regulile de circulaţie rutieră şi care a dus la deces sau la vătămare corporală gravă’”, se menţionează în comunicat.

sursa flux24.ro

6 COMENTARII

  1. Țara e condusă mereu de dușmani ai poporului român, din statul paralel.
    Emisiune de la Realitatea TV, din această dupa-masă, a arătat ce fiare turbate am înscăunat.

  2. Uniunea Europeană este condusa de niște iresponsabili, care nu fac altceva decât sa distrugă tot ce înseamnă ue. Tot ce le debitează,mintea bolnava nu face altceva decât sa aducă pagube cetățenilor ue.

  3. Da cine se crede aceasta comisie europeană că se baga cu bocanci ei murdari in constituia României?Nenorociți de ucrainieni pot face ce vor la noi in tara.Si tu URSULA ce mai ziceai daca în accidentul de la noi din tara acei morti erau familia ta.ESTI O NENOROCITA CA SI ANGELA MERKEL NISTE PSIHOPATE.

  4. Duminică am fost implicat în accident ,am fost lovit din spate de un ucrainean care a recunoscut că nu a văzut nimic din cauza soarelui și a oboselii,acesta conducând de mai bine de două zile fara oprire,menționez că accidentul dacă nu mă uitam in retrovizoare,eu fiind oprit la o trecere de pietoni în spatele altor 3 autoutilitarr,se termina TRAGIC 100%

  5. Conducătorii României au decis aderarea la U.E. În consecință U.E dispune de toate masurile in România (cele actuale, precum ,,toate”). Conducătorii noștri,sânt organe de transmitere a dispozițiilor (Pule,unde împingi acolo merg !!!),pe spinarea populației.Mai e nevoie de Guvern,Parlament etc. ?.U.E. poate da dispoziție organelor de execuție direct a României. Suntem foarte,f. aproape de un colaps catastrofal național și global(căderea sistemului financiar,religios,urmat de căderea sistemului politic,cele 3 sisteme nesfinte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.