Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că PSD îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta a afirmat că avem o guvernare „coruptă”.

„Legat de afirmaţia preşedintelui României că acest Guvern este corupt, vom acţiona în judecată pentru că, aşa cum am spus, este foarte uşor să lipeşti etichete, dar aceste etichete trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ba dimpotrivă, am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a spus Dăncilă după ședința PSD de la malul mării.

Întrebată unde se încadrează juridic fapta de care îl acuză pe preşedinte, Viorica Dăncilă a spus că vor fi discuţii cu avocaţii.

Subiectul a fost discutat în ședința Comitetului Executiv de sâmbătă.

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, aducând acuzații grele Guvernului, printre care cea de corupție.

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD și ALDE, pur și simplu se fac că nu îl înțeleg”, a spus Iohannis săptămâna aceasta la Palatul Cotroceni.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a afirmat în aceeași zi că este revoltător faptul că Iohannis de la foloseşte tribuna oficială a Administraţie Prezidenţiale expresia „Guvern corupt” și i-a cerut preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia “Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă probe pentru această afirmaţie care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toţi românii că în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.