Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a anuntat ca  doreste internationalizarea societătilor energetice romanesti, dar orice companie straina care doreste sa exploateze resursele României trebuia sa aiba un partener român.

România se află pe locul nouă la nivel mondial într-un clasament realizat de Consiliul Mondial al Energiei, acest lucru însemnând că ţara noastră are un mix de resurse care să-i permită independenţa energetică, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

Referitorla internationalizarea societătilr energetice, Niţă a spus că doreşte   „ca societăţile energetice româneşti să se internaţionalizeze. Nu contează dacă exploatează resursele naturale sunt exploatate de companii româneşti sau străine, pentru că aceştia nu pleacă cu gazul în geamantan. Statul profită prin două elemente: redevenţe şi impozit pe profit şi pe salarii”, a spus Niţă.

„Orice companie străină care vine să exploateze va trebui să îşi ia ca partener câte o companie românească. De când am venit la minister am promovat această politică. Romgaz a intrat în câteva perimetre şi va intra şi în altele”, a mai adaăugat Niţă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here