Cunoscut drept „cel mai periculos român” şi considerat „mâna dreaptă” a grecului Konstantinos Passaris, Paul Popa a fost condamnat definitiv, în 12 aprilie 2011, la opt ani de închisoare pentru că a împuşcat un bărbat din Deva.

Mare parte din pedeapsă şi-a executat-o în Penitenciarul Aiud, iar pe 24 octombrie 2012 Judecătoria Aiud a admis eliberarea condiţionată a lui Popa, pentru bună purtare.

Instanţa a luat în calcul faptul că mâna dreaptă a lui Passaris a executat 1.637 de zile şi a câştigat 312 zile ca urmare a muncii prestate în perioada detenţiei, „cotă ce reprezintă 2/3 din pedeapsa aplicată”.

„Având în vedere că, potrivit celor menţionate în procesul verbal, condamnatul a fost stăruitor în muncă, disciplinat, ţinându-se seama de antecedentele penale, instanţa urmează, în baza articolului 59 Cod Penal, a admite cererea şi a dispune liberarea condiţionată a condamnatului”, arăta magistratul de la Judecătoria Aiud în motivarea deciziei.

Procurorii nu au mai declarat recurs, iar potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, pe 30 octombrie 2012, Paul Popa a fost eliberat din închisoare.

La aproape o lună, cel mai periculos român a fost dat în urmărire naţională, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Grecia la data de 20 decembrie 2012. Potrivit unor surse judiciare, Paul Popa este căutat în legătură cu fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat să evadeze dintr-o închisoare elenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here