Miercuri, 27 septembrie, în biserica Calvaria din Cluj-Napoca va avea loc concertul de muzică barocă susținut de ansamblul Flauto Dolce. Evenimentul este premergător unui turneu în care ansamblului de muzică clasică va merge în Argentina.

Toate fondurile obține din donații vor fi acordate Liceului Waldorf din oraș care construiește o sală de sport și concerte.

Ansamblul Flauto Dolce a luat nastere la Cluj-Napoca, in anul 2000, la initiativa lui Zoltán Majó, fiind alcatuit din trei instrumentişti si o soprană (pe langa Zoltan Majo, mai fac parte din ansamblu Maria Szabo, Noemi Miklos si Mihaela Maxim), toti avand o bogata experienta artistica.

Numele ansamblului provine de la denumirea italiana de epoca a familiei de instrumente a flautului drept (instrumentul este cunoscut si cu denumirea germana de blockflote), foarte apreciat in Renastere si Baroc cand era utilizat in creatiilor lor de G. F. Handel, J. S. Bach sau G. Ph. Telemann.

Repertoriul ansamblului este format din muzica veche si traditionala din Europa Occidentala, formatia propunandu-si, in egala masura, redescoperirea muzicii vechi, traditionale, din spatiul romanesc, si interpretarea unor compoziţii contemporane, unele dintre acestea fiind prezentate în prima audiţie absoluta.

Flauto Dolce a colaborat cu mai multi muzicieni de marca in cei 15 ani de existenta, a sustinut peste 200 de concerte si numeroase turnee in Europa si a avut o puternica implicare in organizarea anuala a unui festival de muzica veche la Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.