La Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca se organizează miercuri, 13 iunie 2018, de la ora 18.00, concertul umanitar „Șezătoare și un cântec de dor vindecător!”, în beneficiul lui George Olteanu, un tânăr braşovean, în vârstă de 36 de ani, diagnosticat cu Sindrom Amiotrofic Neurogen Spinal Degenerativ, o formă a distrofiei musculare. Intrarea se face pe bază de donație.

george oltean

George nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, iar din 2004 suferă şi de o formă gravă de bronşită. În ambii plămâni se acumulează aproape un litru de secreţii, iar ca să nu moară asfixiat este supus unei terapii rudimentare, pe care i-o aplică mama sa. Este nevoit ca zilnic, timp de cinci ore, să tuşească în continuu pentru a drena secreţiile din plămâni. Pentru a se putea vindeca, George are la dispoziţie două medicamente – Iplex sau Translarna, o terapie care constă într-o injecţie ce se administrează zilnic. Tratamentul îl va ajuta cu recuperarea fizică, îl va ridica din scaunul cu rotile, dar în primul rând îi salvează plămânii.

La concert vor participa artiști îndrăgiți ai folclorului românesc: Felix Galan, Ilie Dura, Oana Bozga Pintea, Suzana și Daciana Vlad, Anghelina Timiș Lungu, Maria Golban Șomlea, Maria Butilia, Andrada Bârsan și Lăzăr Arman, Dan și Daria Gadea, Sabina Leonte Alb, Sofia Boca, Mioara Gravu, Livia Harp și Bota Florin Dan. Artiștii vor fi acompaniați de Ansamblul Folcloric Mărțișorul.

Prezentatorul evenimentului va fi Vali Guia, dirijor – Tudor Caucean și coregraf – Ioan Cocian.

Mai multe informaţii despre George puteți găsi AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here