Dorin Isoc, Radu Munteanu si Petru Berce si-au depus dosarele de candidatura la functia de rector al Universitatii Tehnice ( UTCN ) din Cluj – Napoca. Sedinta de senat desfasurata pe data de 15 martie va fi hotarîtoare pentru profesorul Dorin Isoc, actualul rector al UTCM, prof.dr. Radu Munteanu si decanul Facultatii de Constructii si Masini, Radu Berce, care se vor întrece pentru functia de rector al universitatii.

Profesorul Dorin Isoc este primul cadru didactic al UTCN care si-a depus candidatura la functia de rector. Anuntul a fost facut de acesta pe blogul personal, unde se prezinta, odata cu CV–ul acestuia, planul managerial pe care o sa-l urmeze în cazul în care o sa iasa învingator în lupta pentru rectorat.
Isoc aspira la functia de rector, desi, contrar celorlalti candidati la cea mai înalta functie în facultate, nu este membru nici în Consiliul Profesoral, nici în Senatul universitatii. De asemenea acesta mai are pe rol o serie de procese cu UTCN.
În planul managerial elaborat pentru a candida la pozitia de rector al Universitatii Tehnice din Cluj – Napoca, Dorin Isoc propune reducerea numarului de facultati prin concentrare la trei: Facultatea de Inginerie Civila si Arhitectura, Facultatea de Inginerie Mecanica si Facultatea de Inginerie Electrica. Isoc doreste sa reduca numarul de posturi de conducere administrative ocupate de cadre didactice si sa le înlocuiasca cu persoane calificate, trecerea sistemului de contabilitate pe sistem automat, înfiintarea unui birou de reglementare si reforma, reducerea consumului de energie si combustibil cu cel putin 25% si externalizarea serviciilor administrarii caminelor si cantinelor studentesti.

Principalele obiective propuse de proiectul managerial depus de  decanul Facultatii de Constructii si Masini, Petru Berce, sunt descentralizarea utilizarii resurselor financiare spre facultati, extinderea cooperarilor internationale – elaborarea de programe de masterat în parteneriat cu universitati straine – , regândirea structurii administrative a UTCN si realizarea a trei Institute de cercetari interdisciplinare. De asemenea Berce doreste cresterea atractivitatii si competitivitatii specializarilor în domeniul activitatii didactice, promovarea interdisciplinaritatii si stimularea participarii la programele europene. Programul managerial depus de rectorul UTCN, Radu Munteanu are ca principale obiective moderizarea si extinderea bazei materiale didactice si de cercetare, armonizarea învatamântului cu sistemul Bologna, dezvoltarea laturii anteprenoriale a universitatii,extinderea învatamântului în limbi straine, înfiintarea de Institute de cercetare în cadrul UTCN precum si dezvoltarea universitatii în context european.
„Cercetarea stiintifica reprezinta principalul proces de cunoastere si inovare, iar Universitatea tehnica din Cluj – Napoca dispune de un real potential de cercetare.”, prevede proiectul managerial depus de Munteanu. În acest sens, rectorul considera prioritare sustinerea tinerilor cercetatori, promovarea schimburilor stiintifice între universitatile din România si dezvoltarea unor cercetari interdisciplinare.
La domeniul problemelor studentesti planul managerial prevede facilitarea unei mai bune conlucrari cu reprezenantii studentilor din Senatul Universitatii si sprijinirea, în continuare, a activitatii organizatiilor studentesti.” În fine, cele mai mari eforuri vor fi aliniate pentru proiectarea, atragerea resurselor si realizarea campusului universitar Dealul Lomb a carui strategie de realizare a fost lansata”, se prevede în proiectul managerial.

Adina Fartusnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.