La rejudecare, Tribunalul București a dat condamnările din dosarul Hexi Pharma: 5 ani și o lună de închisoare pentru Miron Panaitescu, mâna dreaptă a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Firma a primit o amendă penală de 400.000 lei, în situația în care procurorii DNA calculaseră un prejudiciu de circa 2 milioane de euro.
Din pedeapsa primită de Panaitescu, vor fi scăzute mai multe perioade petrecute în detenție de acesta. de asemenea, judecătorii au luat decizia confiscării de la fostul administrator a sumei de 148.000 lei și a celei de 34.135 euro. Firma Hexi Pharma a primit o amendă penală de 400.000 lei pentru evaziune fiscală în formă continuată și are sub sechestru 3 terenuri, utilajele și 15 autoturisme pentru recuperarea prejudiciului.

cel de-al treilea inculpat, Attila Erdei, a scăpat mult mai ieftin: în cazul lui procesul a încetat prin prescrierea faptelor și, dacă sentința vă rămâne definitivă, ar urma să plătească despăgubiri în valoare de circa 95.000 lei.

Dosarul făcut harcea-parcea

Însă, partea importantă a dosarului instrumentat de DNA, cea de falsificare a dezinfectanților de către Hexi Pharma, a fost preluată de Parchetul General. În acest dosar capetele de acuzare au fost de înșelăciune (șapte fapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals, fals în înscrisuri și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În acest dosar, faptele inculpaților s-au prescris!

În martie 2017, Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune și uz de fals. Este vorba de cazul dezinfectanților diluați de firma Hexi Pharma, biocide folosite în sute de spitale din România.

Cazul a ajuns în atenția opiniei pulblice după ce în urma tragediei de la Colectiv s-a descoperit că biocidele și dezinfectanții din spitale erau diluate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.