Asociația de Algeziologie din România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, organizează în perioada 7 – 9 mai 2015 Congresul Național de Durere, aflat la cea de-a treia ediție.

Evenimentul, organizat pentru prima dată la Cluj-Napoca, va reuni specialiști din întreaga țară pentru a dezbate aspecte recente legate de tratamentul durerii și pentru a dezvolta strategii, în vederea facilitării accesului la tratament pentru toți pacienții cu durere acută sau cronică. Președinții Congresului Național de Durere 2015 sunt d-na Prof. Dr. Anca Buzoianu – Decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și dl. Prof. emerit Dr. Ostin C. Mungiu – U.M.F. “Gr. T. Popa” Iași, Președinte A.A.R.

Lucrările congresului debutează cu conferința de presă organizată joi, 7 mai 2015, ora 10.30 şi se vor încheia cu o sesiune specială adresată studenților, rezidenților și tinerilor medici. Lucrările se adresează medicilor de familie, medicilor stomatologi și specialiștilor în chirurgie BMF, farmaciștilor, precum și altor specialități în cadrul cărora managementul durerii joacă un rol principal: reumatologie, neurologie, pediatrie, oncologie, ORL, anestezie-terapie intensivă.

”Durerea, cel mai frecvent simptom al tuturor afecțiunilor, pune numeroase probleme medicului care trebuie să găsească tratamentul optim pentru fiecare tip de durere. Deși medicii de toate specialitățile sunt pregătiți pentru a trata durerea-simptom, există totuși situații în care, cronicizată, aceasta devine boală în sine şi necesită un management specific.

Durerea, în special durerea cronică, este o problemă gravă care afectează calitatea vieții a milioane de oameni din întreaga lume. Atât publicul, cât și cadrele medicale, tind să privească durerea ca pe un aspect „normal” în cadrul unor afecțiuni sau din cauza vârstei înaintate a pacienților. Prin urmare, controlul eficient al durerii a fost relativ neglijat, în ciuda faptului că la ora actuală sunt disponibile numeroase modalități terapeutice. Experții din domeniul algeziologiei – membri sau colaboratori ai Asociației de Algeziologie din România – s-au situat în mod constant în fruntea inițiativelor și a programelor care atrag atenția comunității medicale și autorităților asupra necesității definitivării unor reglementări specifice în domeniul tratamentului durerii cronice în România”, arată organizatorii evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.