Gazeta de Cluj a luat la puricat declarațiile de avere ale consilierilor locali de la Primăria Cluj-Napoca pentru a aduce la lumină achizițiile și schimbările în averea lor. Mai exact, vom vorbi despre ce autovehicule au reușit să-și cumpere în anii trecuți și dacă au reușit să-și mărească „parcul auto” personal. 

În anul 2020, la începutul mandatului, Boloveschi Radu Mihai, consilier local din partea USR, a scris în declarația sa de avere că deține un autoturism Nissan din anul 2009. Ulterior, conform informațiilor din declarația de avere din 2022, acesta a vândut mașina  pentru suma de 24.500 de lei, procurându-și în schimb un automobil Volvo, fabricat în anul 2011. În momentul de față că, domnul Boloveschi Radu Mihai a rămas fidel la mașina sa Volvo. 

În ceea ce privește consilierul local Cristian Adriana, la începutul mandatului său, ea deținea două autoturisme în garajul său: un Ford din 2004 și un Peugeot din 2019. Conform declarației de avere din 2021, Cristian Adriana a renunțat la autoturismul Ford prin intermediul programului RABLA, obținând suma de 6800 de lei. Cu toate acestea, doamna consilier nu a indicat încasarea sumei respective în momentul completării declarației de avere.

Un alt lucru pe care l-am descoperit în declarația de avere din 2022 este faptul că autoturismul Peugeot, pe care îl deținea, nu mai este menționat. Cu toate acestea, ca prin minune, mașina reapare în declarația de avere din 2023. Detaliile privind absența temporară a mașinii din declarația de avere din 2022 nu sunt furnizate. Să zicem că a uitat să o treacă, poate? Sau era în reparații pe termen lung?

Mergem mai departe și vorbim despre Ionescu Dinu, consilier local ce, la începutul mandatului său din 2020 a declarat că deține un Citroen din 2015. Aceeași mașină a trecut-o și în următoarele declarații de avere din 2021 si 2022. Și în declarația de avere din 2023, consilieru local nu a renunțat la mașina „de suflet.”

În ceea ce o privește Oană Alexandra, consilier local USR, ea  nu a menționat nicio mașină în declarația sa de avere atunci când a preluat mandatul de consilier local în 2020, și nici în declarațiile ulterioare. 

Să facem puțin haz de necaz, doamna consilier poate fi catalogată drept o mare susținătoare a programului „Vinerea Verde”, preferând să se deplaseze cu autobuzul prin acest trafic infernal din orașul Cluj-Napoca. 

Unii pe autobuzul, alții cu mașini diferite pentru fiecare zi a săptămânii 

Trecem mai departe și ajungem la domnul Groza Călin, tot din partea USR. În declarația de avere din 2022, el nu a menționat nicio mașină, fiind în aceeași situație ca doamna Oană Alexandra. Cu toate acestea, în declarația de avere din 2023, domnul consilier a inclus un autoturism Volkswagen din 2019. 

Schimbăm puțin tabăra și ajungem la reprezentanții PSD, unde vom începe cu avocatul Mătușan Vladimir. La începutul mandatului, acesta nu a menționat nicio mașină în declarația de avere, iar până în prezent, situația se menține neschimbată – niciun autovehicul nu apare în declarația sa de avere. Este demn de notat că, deși nu apare în declarațiile de avere, domnul avocat Matusan Vladimir beneficiază de venituri care i-ar permite să își cumpere o mașină. 

Se prea poate ca și dânsul să fie un fan al programului „Vinerea Verde.” Mai mult, consilierul local PSD ar putea fi chiar un  fan al mișcării ecologiste, inspirat de Greta Thunberg, preferând alternative mai sustenabile în locul unei mașini personale. 

Lăsând glumele deoparte, mergem la colega dânsului, doamna Ciubăncan Anca. La începutul mandalului, în declarația de avere din 2020, doamna consilier local nu a menționat nicio mașină. Totuși, în declarația de avere din 2021, a trecut un Volkswagen Passat W din 2001 în lista sa de bunuri.

Povestea „parcului auto” al doamnei Ciubăncan trece la un alt nivel, dacă ne uităm la declarația de avere din 2022, unde ea este „binecuvântată” cu nu mai puțin de 3 autovehicule.  A renunțat la Passatul din 2001 și și-a achiziționat un alt Passat, fabricat în 2005, un Matiz Daewoo tot din 2005, dobândit prin moștenire, și un Opel Zafira, cumpărat în 2008. 

Surpriza continuă în declarația de avere din 2023, când Ciubăncan a adăugat încă un autovehicul, de data aceasta un Volkswagen Touareg. Astfel, doamna consilier local se poate lăuda acum cu nu mai puțin de patru mașini în garaj, câte una pentru fiecare an de consiliere locală. Să nu uităm că în declarația de avere din 2020 nu avea nicio mașină, iar acum dispune de patru. 

Consilierii locali de la UDMR, pe două roți în drum spre birou 

Trecem acum la doamna Olah Emese, care își face veacul prin Primăria Cluj-Napoca încă din 2016. În declarația de avere din 2017, doamna Emese a menționat că deține un Opel Astra și, surprinzător pentru mulți, o motocicletă Suzuki Marauder din 2000. 

Schimbările au apărut în declarația de avere din 2020, când doamna de la UDMR a rămas doar cu motocicleta Suzuki Marauder. Motocicleta apare și în declarația de avere din 2023, ceea ce indică faptul că nu și-a actualizat flota de autovehicule. 

Colegul ei, Racz Levente Zsolt, se află în aceeași tabără cu doamna Emese, având în vedere că și el deține o motocicletă, doar că alt model, mai exact un Linhai din 2007. Una peste alta, în declarația de avere din 2019, domnul consilier local de la UDMR și-a extins colecția cu o motocicletă MZ 250 cu ataș, datând din 1966. În declarația de avere din 2022, consilierul local a rămas doar cu motocicleta cu ataș, și aceasta este menționată și în declarația de avere din 2023. 

Fugel Edina, consilier local UDMR, a declarat la preluarea mandatului în 2020 că deținea un Renault Megan din 2010. Mașina este menționată și în declarațiile de avere ulterioare, ceea ce sugerează că doamna Fugel preferă să facă drumul spre Primărie pe patru roți, în timp ce colegii săi preferă două roți, având motociclete.

Ultimul, dar nu cel din urmă, consilier local UDMR de la Primăria Cluj-Napoca, Racz Bela-Gergely, nu a trecut niciun autovehicul în declarația de avere din 2020, la preluarea mandatului. 

Cu toate acestea, conform declarației de avere din 2022, domnul consilier a decis să se alăture clubului motocicliștilor de la Primăria Cluj-Napoca și și-a achiziționat un Honda CB500F din 2021, cu un preț de până la 6000 de euro.

1 COMENTARIU

  1. Am cerut politicos sa mi dea onorariile – sumele de bani cu care vor platii cantaretii de muzica usoara si lautarilor de populara, sume alocate pt. 1 decembrie. Mi au raspuns elegant, un fel de multumim de intrebare dar ii secret. Incerca ti voi sa aflati, mai ales ca cine va venii ii pe pile pe de o parte, iar astia de populara ii pe ordin de la partid. Sunt unii cetateni de onoare facuti de Funar si securistii vechi din Romania Mare a lui Vadim care i si fac plinu pe 1 an de zile sa aiba ce manca, ca pe la nunti nu i mai cheama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.