Consilierul județean Gheorghe Iancu nu mai știe pe unde să scoată cămașa după ce Gazeta de Cluj a dezvăluit că este vizat de un veritabil conflict de interese, pentru că a votat în favoarea numirii fiului său în Consiliul de administrație al Centrului Agro Transilvania Cluj SA.

Liberalul Gheorghe Iancu a recidivat în minciuni, declarând pentru publicația Actual de Cluj că a întâmpinat probleme tehnice și a intrat în ședință cu întârziere. Consilierul județean a afirmat că din acest motiv nu a mai apucat să anunțe înaintea ședinței că intenționează să se abțină de la vot.

Procesul verbal al ședinței arată că prezența liberalului fusese înregistrată

Din procesul verbal încheiat cu ocazia desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Cluj din data de 31 martie 2022, reiese că prezența la ședință a lui Gheorghe Iancu a fost înregistrată cu mult înainte de anunțarea situațiilor de conflict de interese.

„Pentru a stabili dacă există cvorumul de prezenţă necesar pentru desfăşurarea legală a acestei şedinţe, vă propun să ne înregistrăm prezenţa, prin tastarea butonului “Particip la şedinţă” de pe platforma online de videoconferinţă, după semnalul dat de colegul nostru. Rog să se pregătească procedura de înregistrare a prezenţei.
Se procedează la înregistrarea prezenţei la şedinţă.
Consultând înregistrarea prezenţei la şedinţă, constat că din totalul celor 37 de membri în funcţie care compun Consiliul Judeţean Cluj, sunt prezenţi 35 de membri, fiind îndeplinite prevederile legale pentru buna desfăşurare a lucrărilor şedinţei.
În acest moment absentează dl. Cordoș Alexandru și dl. Andro Marinel.”, arată pocesul verbal.

Mai mult, Gheorghe Iancu a votat și Proiectul Ordinii de zi, tot înainte de a se anunța posibilele situații de conflict de interese.

„Se procedează la vot, utilizându-se votul electronic prin intermediul platformei online de videoconferinţă. În urma operaţiunii de votare se înregistrează: 35 de voturi „pentru”, astfel că Proiectul Ordinii de zi a fost aprobat și cuprinde, după renumerotare, un număr de 19 puncte”, arată procesul verbal al ședinței.

Cum a încercat Gheorghe Iancu să pună batista pe țambal:

„E vorba de o ședință care s-a derulat online. N-am putut să mă loghez imediat, că au fost ceva probleme tehnice, și cum am intrat în ședință cu întârziere n-am mai anunțat că urmează să mă abțin la vot. Am crezut că este suficient dacă nu votez proiectul  când îi vine rândul, dar se pare că n-a fost suficient pentru că trebuia să și anunț”, a spus Gheorghe Iancu, subliniind că totuși, nu consideră că e așa mare problemă: „Asta e, n-am furat, n-am dat în cap la nimeni. Vedem ce-a fi”, a declarat Iancu Gheorghe pentru Actual de Cluj.

Citește și: Un consilier județean declarat incompatibil de ANI a comis-o din nou: Și-a numit fiul în funcția de administrator al Centrului Agro din subordinea CJ Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.