ÎCCJ a dat un verdict definitiv în procesul dintre Agenția Națională de Integritate și consilierul județean PSD, Vasile Sălătioan.

”Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 177 din 12 septembrie 2019 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Salatioan Vasile, ca neîntemeiată. Definitivă”, arată soluția pe scurt a ÎCCJ.

După ce Sălătioan a fost declarat incompatibil, el a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj și a câștigat procesul. Însă, reprezentanții agenției au mers mai departe, la ÎCCJ, unde au avut câștig de cauză.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de șef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj”, arăta raportul ANI.

Firma prin care Sălătioan de derulat contracte la DGASPC Cluj este Asy Exim SRL.

Pe de altă parte, el sustine ca nu este asociat, administrator sau director la respectiva societate, deci nu detine functie de conducere. Acesta a mai mentionat ca nu a semnat niciun contract cu DGASPC Cluj. 

art. 90 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.