Reunit în ședință ordinară, joi, 27 iunie a.c., Consiliul Județean Cluj a aprobat Regulamentul de acces și vizitare a obiectivului turistic „Ansamblu monument istoric Castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonțida”.

Odată restaurată și conservată, această perlă arhitectonică a Clujului și a întregii Transilvanii trebuie redată comunității, tuturor celor care doresc să îi treacă pragul. Tocmai de aceea am aprobat acest regulament, pentru a asigura o optimă  funcționare, exploatare și punere în valoare a acestui obiectiv de interes major.” a declarat Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean.

Astfel, regulamentul de acces și vizitare a acestui obiectiv turistic conține principalele obligații ale proprietarului, ale administratorului și ale utilizatorilor acestuia, stabilind, printre altele, condițiile realizării accesului la obiectiv, programul și condițiile de vizitare, orarul de funcționare, utilizarea parcului și a spațiilor verzi, restricțiile impuse, obligațiile județului Cluj privind accesul și vizitarea obiectivului turistic Castelul Bánffy precum și sancțiunile, în cazul nerespectării obligațiilor impuse.

În acest sens, obiectivul turistic va fi deschis publicului de luni până duminică între orele 09:00 – 22:00. Vizitarea se poate face individual sau în grupuri, în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean Cluj și aprobată de către acesta. Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 de persoane în Clădirea Castelului Bánffy, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului.

Castelul Banffy a fost restuarat cu o investiţie de aproximativ 11,5 milioane de euro, din Fonduri Europene.

2 COMENTARII

  1. O mare excrocherie!!! Cuma adica sa faci o cerere prealabila?!? Ori e deschis publicului ori nu. Daca sunt turisti care ajung de exemplu la Cluj sambata si vor sa mearga pana la Rascruci cum procedeaza???
    Inca o smecherie romaneasca ce se va termina cu o „privatizare” si o vanzare „la licitatie” dupa ce se va dovedi o investitie „neprofitabila” !!!!!

  2. Cu cei ce conduc știm cu cine avem de-a face; străini, cozi de topor și dobitoci.
    Nădăjduiesc ca românii să nu calce pragul unui simbol al batjocurii de care au avut parte înaintașii noștri din partea celor ce-ai avut clădirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.