Constructorul celui mai ambițios proiect rezidențial verde din Cluj-Napoca, Dorin Bob, investește 15 milioane de euro într-o fermă uriașă de aluni la Necopoi, județul Satu Mare. Acesta a declarat că ferma de aluni va fi finanțată atât din fonduri proprii, cât și din credite bancare, iar suportul tehnic va fi oferit de Ferrero, celebra companie italiană din industria ciocolatei.

„Vom face o investiție de 15 milioane de euro din fonduri proprii și din credite bancare. Planul nostru de dezvoltare este făcut independent de fondurile europene pe care nu le excludem in viitor. Din discutiile cu reprezentanții Ferrero – cu o experiență uriașă pe segmentul producției de alune- am înțeles potențialul acestei culturi, care este foarte mecanizată. Am fost în Roma și am văzut o cooperativă cu 5.200 de membri, cu un randament de aproximativ 3.000-4.000 de euro pe hectar, corespondentul la 50-60 de zile de muncă pe an, ceea ce mi-a stârnit interesul. Cercetând potențialul acestei nișe de agricultură sunt convins că putem dezvolta în regiune o afacere de acest tip. În procesul de căutare a unei locații, inima m-a adus la Homoroade. Ca parte integrantă a procesului de expansiune, specialiștii italieni vor fi prezenți în vederea realizării unei pepiniere și ne vor asista pe parcursul transferului tehnologic”, a dezvăluit Dorin Bob.

Milionarul își dorește să înceapă proiectul cu 350 de hectare cultivate, iar în cel mult cinci ani, își propune să extindă mărimea suprafeței până la 5.000 de hectare. Pentru a atinge acest obiectiv, Dorin Bob are nevoie de sprijinul și colaborarea agricultorilor din zonă, care vor beneficia de sprijinul Arovit, atât din punct de vedere financiar, cât și logistic.

”Unitatea de la Necopoi va avea și calitatea de experiment pilot – cercetând posibilitățile de realizare a unei activități de acest tip într- o zonă în care hărnicia este îmbinată cu cinstea. În cadrul colaborării vom beneficia de specialiști formatori din Italia sau Franța, care ne vor asista pe durata întregului proces. Actualul plan de la Necopoi este modular și va începe să genereze profit din anul 4 sau 5. Odată implementat, suntem siguri că viitorii fermieri sătmăreni vor fi alături de noi. Obiectivul nostru în orizontul a 5 ani este atingerea unei suprafețe de 5.000 de ha cultivate în asociere cu investitorii locali”- a afirmat investitorul Dorin Bob.

Pe lângă acest proiect, Dorin Bob dorește să amenajeze o școală de vară tematică, dedicată copiilor și tinerilor din întreaga țară.

”Astăzi copiii nu mai au acces la calea naturală care asigura pe vremea bunicilor noștri aptitudini de supraviețuire. Partea componentă a viitorului este reintegrarea naturii în viața de zi cu zi. Plecând de la respectul față de natură până la a aprecia resursele pe care le oferă, sunt cunoștințe utile omului din ziua de astăzi. Respectarea tradițiilor care ne definesc rădăcinile, comunicarea într-un mediu natural, abordarea sportivă a vieții sunt elemente din ce în ce mai necesare omului modern. Vom organiza școli tematice cu diferite abordări din lumea agronomiei, psihopedagogiei, artelor marțiale cu caracter multi și interdisciplinar. Sperăm că participanții vor descoperi lumile ecvestre, a gradinăritului, pescuitului, de survivor camp etc.” – parte integranta a visul lui Dorin Bob în cadrul fermei de aluni.

Milionarul Dorin Bob este antreprenor de peste 20 de ani și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi precum ansamblul rezidențial Wings din Cluj-Napoca. De asemenea, Dorin Bob este cunoscut pentru grupul Arovit, firmă cu tradiție, inființată în 1942, cu un rol important în industria alimentară.

Citește și: Cătălin Priscorniță, patronul agenției imobiliare BLITZ: „Piața chiriilor a fost afectată puternic de lipsa marilor festivaluri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.