La sfârșitul săptămânii trecute a expirat consultarea publică pentru regulamentul de închierere a parcărilor din Cluj Napoca din administrarea Primăriei Cluj Napoca.

Pe parcursul consultării au fost depuse mai multe propuneri pentru modificarea regulamentului, astfel încât

* Extinderea dreptului de a cere o parcare şi celor ce folosesc o maşină, nu doar celor ce au în proprietate o maşină;

* Extinderea dreptului de a cere o parcare şi celor ce au reşedinţa în oraş, nu doar celor ce au domiciliul în oraş;

* Posibilitatea transcrierii contractului pe numele altui membru de familie cu aceeaşi adresă;

* Stabilirea unor criterii obiective de calcul al tarifelor abonamentelor;

* Asigurarea unor minime condiţii de siguranţă şi mentenanţă.

”Propunem o dezbatere extinsă referitoare la modul de exploatare al parcărilor, astfel încât în preţul abonamentelor sa fie reflectate şi costurile de construcţie şi întreţinere ale parkingurilor. Acestea nu trebuie transformate într-o sursă de profit pentru administraţie, dar investiţiile făcute trebuie amortizate într-un interval rezonabil de timp pentru a permite noi construcţii şi investiţii publice.

Considerăm că propunerilor formulate sunt în măsură să aducă o îmbunătăţire a serviciului public şi vor creşte gradul de satisfacţie al clujenilor faţă de serviciile Primăriei. Trebuie să ne amintim că dezvoltarea oraşului este un rezultat al implicării tuturor, nu doar al eforturilor administraţiei.

Cele 96 de locuri de parcare înfiinţate în cadrul parkingurilor clujene, deşi puţine, sunt binevenite, însă pentru a răspunde cu adevărat nevoilor bicicliştilor clujeni trebuie să implementăm şi soluţii complementare precum sunt rastelele de biciclete amplasate în proximitatea blocurilor, la nivelul întregului municipiu”, este de părere Radu Boloveschi, reprezentant USR Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.