Copiii din Mărăști se joacă la lumina făcută de casele de pariuri din piață, fără un loc unde să poată petrece o seară de sâmbătă, într-un spațiu luminat și protejat.

O clujeancă a surprins mai mulți copii care profitau de faptul că singurul spațiu verde luminat din Piața Mărăști este în fața unei săli de jocuri. Cei mici s-au pus pe iarbă la joacă. Imaginea este sfâșietoare pentru Clujul verde al anului 2023.

”Întrebare pentru primar: ”Oare unde să meargă la joacă copiii din Mărăști? Îi văd seri la rând jucându-se printre mașini și cazinouri”. Asta e țara în care trăim și apoi ne mirăm că am ajuns unde am ajuns. Copiii stau la lumina cazinourilor și apoi ne surprinde că asta e normalitatea lor”, ne-a transmis o femeie.

Mărăștiul a devent cel mai abandonat cartier al Clujului, fiind depășit chiar și de Mănăștur, o zonă cu mulți votanți pentru actualul primar. În urmă cu 30 de ani, cartierul Mănăștur era renumit pentru faptul că nu avea spații verzi, fiind construit în grabă de regimul comunist, iar romii de acolo s-au mutat chiar și cu caii în case (acest lucru a fost prezentat în presă de-a lungul anilor). Încet, cartierul Mănăștur a înflorit, mai puțin strada Mehedinți, dar în rest cartierul are zone verzi și recent și o bază sportivă, Baza ”La Terenuri”.

Cartierul Mărăști, în schimb, a rămas fără parkinguri, parcuri și o bază sportivă, ceea îl plasează pe un loc defavorizat.

Citește și: Avalanșa de miliarde: Firmele care încasează sume fabuloase direct de la bugetul de stat au dat lovitura și în Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.