Coreea de Nord a generat în jur de 2 miliarde de dolari pentru programele sale de dezvoltare a armelor de distrugere în masă folosind atacuri cibernetice “ample şi tot mai sofisticate” pentru a fura din bănci şi din schimburile de criptomonedă, relatează luni Reuters, citând un raport confidenţial al ONU conform Agerpres.

Phenianul “a continuat să-şi dezvolte programele nucleare şi balistice deşi nu a efectuat un test nuclear sau cu rachetă balistică intercontinentală”, se menţionează în raportul unor experţi independenţi care au monitorizat respectarea obligaţiilor ţării pe o perioadă de şase luni şi care a fost destinat comitetului pentru sancţiunile aplicate Coreei de Nord din cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Misiunea nord-coreeană la ONU nu a răspuns unei solicitări de a comenta informaţiile, care au fost trimise comitetului Consiliului de Securitate săptămâna trecută.

Experţii susţin că Phenianul “a folosit spaţiul cibernetic pentru a lansa atacuri tot mai sofisticate în scopul de a fura bani de la instituţiile financiare şi din schimburile de criptomonedă pentru a genera venit”. De asemenea, au folosit spaţiul cibernetic pentru a spăla banii furaţi, menţionează raportul.

“Actorii cibernetici din Republica Populară Democrată Coreeană, mulţi operând sub conducerea Biroului general pentru recunoaştere, au adunat bani pentru programele armelor de distrugere în masă, cu venituri totale la zi estimate la până 2 miliarde de dolari”, menţionează raportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here