Nici până azi complexele imobiliare din Calea Baciului, construite de societatea Europort, nu au fost racordate la reţeaua de gaz. Locatarii blocurilor, care au plătit zeci de mii de euro pentru noile locuinţe, sunt obligaţi să se încălzească cu ajutorul radiatoarelor pentru a dezmorţi frigul din apartamente. Astfel, oamenii se tem că nici în luna decembrie, când temperatura va coborî cu mult sub zero grade, nu vor avea încălzire în locuinţe şi vor fi obligaţi să-şi petreacă restul anului în frig.

Coşmarul locuitorilor apartamentelor de pe Calea Baciului continuă. Chiar dacă pe uşa blocului apare un “anunţ important”, în care este specificat că în zilele de 25, 26, 27, 28 noiembrie se vor monta detectoarele de gaz în apartamente, încă există localnici care nu au parte de aşa ceva. Problema? Se pare că  cei de la firma Europort aşteaptă să fie contactaţi de către localnici pentru a confirma data exactă şi ora când sunt acasă pentru a li se instala detectoarele. În acest caz, zeci de clujeni se consideră minţiţi şi înşelaţi de firma imobiliară,în condiţiile în care au semnat contractul de cumpărare a locuinţelor.

Aragaz cu butelie

În apartamentele de pe calea Baciului nu lipsesc aragazul şi … butelia. Deoarece localnicii nu au parte de gaz, aceştia sunt nevoiţi să cumpere în fiecare lună câte o butelie sau două pentru a-şi găti mancarea pe aragaz. În ceea ce priveşte încălzirea camerelor, localnicii au apelat la radiatoare până ce se va face racordarea la reţeaua de gaz. “Aceasta este butelia cu ajutorul căreia soţia mea face de mâncare. Aşa suntem de când ne-am mutat şi mereu suntem amăgiţi că într-o săptămână vom avea gazul în apartamente.
Ne-au dus de nas”, a declarat un localnic al imobilului 29B. Conform declaraţiilor unor muncitori care vopseauau conducta de gaz abia instalată, racordarea la reţeaua de gaz ar mai putea dura ceva  vreme, deoarece atâta timp cît nu toţi locatarii au detectoare de gaz instalate, racordarea nu poate avea loc. “Eu nu ştiu cum se vor pune toate detectoarele în apartamente. Unii clienţi din imobilul A şi-au cumpărat apartamentele şi au plecat în Italia. Nu ştiu cum îi vor găsi pentru a le instala detectoarele. Până nu au toţi instalate detectoarele de gaz, racordarea nu se poate face. Şi în blocul 29B mai sunt 9 apartamente care nu au detectoare de gaz”, a ţinut să specifice unul dintre muncitorii blocului.

Curent de 500 Ron

Un alt locatar al apartamentelor construite de Europort locuieşte de la data de 1 septembrie în această locuinţă fără gaz şi fără apă caldă. Lunar, plăteşte nu mai puţin de 500 Ron curentul electric din cauza radiatorului cu ajutorul căruia încălzeşte camera în  care locuieşte. “Ne-am mutat în apartament pe 1 septembrie. Nici nu am crezut că nu voi avea gaz şi apă caldă. La aragaz folosesc butelia, iar camerele le încălzim cu ajutorul radiatoarelor. Este foarte greu, mai ales că am şi un copil mic. Plătesc 500 Ron pe lună doar pentru curentul electric”, a precizat localnica ce locuieşte în imobilul A. Problema celor care au dat o grămadă de bani pentru o locuinţă fără încălzire pe timpul iernii nu pare a se rezolva prea repede. Localnicii apartamentelor nici nu mai vor să audă promisiuni sau să-şi facă speranţe. “Nu mai cred nimic. Aşa ne promit de când ne-am mutat, că vom avea gaz în două săptămâni. Deja au trecut  trei luni şi suntem tot fără gaz. Şi nici cei de la gaz nu fac nimic. Am plătit 44.000 euro pe un apartament şi stau în frig. Nesimţire curată”, se plânge un alt locatar de la etajul I al imobilului. Nici muncitorii din jurul imobilului nu ştiu prea multe despre posibila rezolvare a situaţiei. Au auzit şi ei că apartamentele ar trebui racordate la reţeaua de gaz, dar nu se ştie când. “Ăştia cu racordarea la gaz au zis ceva de ziua de joi. Dar nu se ştie care joi. Poate joia de Crăciun. Poate doar atunci vor avea şi oamenii aceştia gaz în apartamente. Doar ieri s-a tras această conductă şi cam atât. Mai este ceva vreme până va junge gazul şi la oameni în casă“, a specificat unul dintre muncitorii complexului de locuinţe.Astfel, butelia de gaz şi radiatorul sunt necesităţile de care au nevoie locatarii locuinţelor din Calea Baciului pentru a „trăi confortabil” în propriile apartamente.

Potrivit site-ului celor de la Europort, aceştia îşi fac reclamă prin “confortul” pe care îl oferă clienţilor: “Ansamblul Panorama işi propune să satisfacă toate cerinţele cumpărătorilor într-un stil de viaţă unic, departe de aglomeraţia Clujului şi totuşi aproape de toate necesităţile de care aveţi nevoie. Conceptul EuroPort propune un confort decent în apartamente finisate la cheie.”

Beatrice Golondzac

2 COMENTARII

  1. Draga Beatrice

    Am rugamintea ca in momentul in care faci un reportaj incendiar pe o tema, sa te documentezi despre ceea ce relatezi.
    Pozele pe care le-ati postat sunt de la ultimul bloc din cele trei existente, bloc in care NU sta nimeni.
    Chiar daca senzorii de gaz nu ar fi montati in toate apartamentele(desi sunt) receptia instalatiilor se poate face.
    Poate nu cunosti dar furnizor de gaze in orasul nostru este firma Eon Gaz, si nu cei care construiesc blocuri.
    Asadar vina nu apartine in totalitate firmei care a construit.
    Firma care a construit trebuia sa atraga atentia ca sunt probleme cu retele de gaz in zona si sa nu promita marea cu sarea.
    Altfel situatia existenta este foarte neplacuta fata de toate familiile care stau in aceste blocuri si surprinde indiferenta (nesimtirea)celor de la Eon gaz fata de acesti oameni.

  2. pai daca,constructorul nu e vinovat nu trebuia sa dea in folosinta apartamentele fara gaz.Trebuia sa dea in judecata compania de gaz care spui ca e vinovata si sa le plateasca ratele la locuinte pe timpul cit nu au avut gaz.Sa fie clar pina in rominia vinovatul nu va plati nu va merge bine,domnia si prostia se plateste de cel vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.