Unul dintre cei mai cunoscuți polițiști criminaliști din cadrul IPJ Cluj, Naiba Ilie Dragoș, a fost trimis în judecată într-un proces care ca obiect ”folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”. Printre părțile civile din dosar se numără și Panțuru Simona, soția procurorului clujean Valentin Panțuru. Însă, în dosar mai există și alte două părți civile, Iulia Platon și Nicoleta Manea.

Până în momentul de față, magistrații nu au stabilit un prim termen al acestui dosar.

Sursele Strict Secret susțin că Dragoș Ilie Naiba a avut o justificare șocantă în fața organelor de cercetare penală, susținând că, în ceea ce o privește pe soția de procuror, acesta ar fi avut o relație extraconjugală consimțită cu aceasta, nefiind vorba despre avansuri sexuale neîmpărtășite.

Femeia la care făcea Naiba referire este Simona Panțuru, soția lui Valentin Panțuru (procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj), iar după ce s-a aflat în inspectorat că Naiba este cercetat penal, a ieșit la iveală că cercetarea penală de la PCA Cluj este condusă de procurorul Theodor Pavelescu (cel despre care sursele spun că este unul dintre cei mai buni prieteni ai procurorului încornorat).

Pe lângă relația cu Simona Panțuru, care nu prea a vrut să se plângă oficial de “avansurile” pe care Naiba i le-ar fi făcut, există încă o victimă, care a pus la dispoziția organelor de cercetare penală dovezi împotriva comisarului. 

Comisarul Naiba: „Voi comenta acest subiect la momentul potrivit”

Înainte de publicarea materialului din Strict Secret, am luat legătura cu domnul comisar Naiba, explicându-i că dorim o declarație din partea acestuia despre “situație”.

„Aleg să nu comentez în acest moment”, a spus comisarul Naiba pentru Strict Secret.

Întrebat despre relația extraconjugală cu Simona Panțuru și despre existența unei alte plângeri formulată de o altă polițistă, despre acuzațiile de hărțuire și despre faptul că a fost pus sub acuzare la scurt timp de la deschiderea dosarului penal, Dragoș Ilie Naiba a subliniat că nu dorește să dea declarații: Voi comenta acest subiect la momentul potrivit”

„Comisarul șef Dragoș Ilie Naiba este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual”, cuprinsă în articolul 299 din Noul Cod Penal. Dosarul este în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj de mai bine de două luni, iar punerea în mișcare a acțiunii penale s-a făcut la scurt timp după deschiderea acestuia. El este pus la dispoziție din 13 septembrie”, arată surse apropiate anchetei. 

Am cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, însă instituția ne-a precizat că nu poate face precizări de niciun fel, îndrumându-ne spre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Astfel, după ce că la Parchetul Curții de Apel Cluj comunicarea cu mass-media este aproape inexistentă, am decis să le formulăm o solicitare pe mail, cerând informații publice despre dosarul lui Naiba.

Cu un tupeu de nedescris, șefa PCA Cluj, procuroarea Ana Maria Edu, ne-a respins accesul la informații publice SEC, fără să MOTIVEZE refuzul. Tipic pentru un Parchet medieval și, oricum, fără fapte “de arme”.

Cum însă site-ul de investigații Strict Secret tocmai a avut în week-end 120 000 de cititori unici, avem speranța că și această investigație a noastră se va viraliza și va ieși din chingile unor “factori” precum procurorul Ana Maria Edu și toți cei care încearcă să pună batista pe țambalul acestui scandal rușinos pentru imaginea Clujului.

3 COMENTARII

  1. INCREDIBIL????Întrebarea care se pune …Dacă nuera soție de procuror???mai avea loc acest scandal…..scandal după scandal la IPJ Cluj….când mai au timp sa lucreze polițiștii adevărați???Domnilor Ziariști dacă vi s-a interzis accesul la informații publice mai este și Inspecția Judiciara, CSM..de ce nu mergeți ierarhic???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here