ciocan tribunal

Deși proiectul legislativ înaintat de către fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care seamănă extrem de bine cu proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) al lui Stelian Ion, NU a fost susținut de UDMR, astăzi, deputatul clujean Csoma Botond transmite că „în principiu, da”, este de acord cu desființarea Secției Speciale.

„Încă nu am făcut o analiză în acest sens. În principiu, da, (n. r. sunt de acord cu desființarea secției SIIJ)”, a declarat deputatul UDMR Csoma Botond.

Deputatul are rețineri în ceea ce privește redistribuirea competenței care aparține SIIJ către DNA.

„Nu știu, însă, dacă această competență ar trebui să se întoarcă la DNA, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în Bihor, când DNA-ul a făcut niște dosare acelor judecători care nu au luat decizii favorabile DNA-ului. Vorbim de procese penale”, s-a exprimat deputatul de Cluj Csoma Botond.

Întrebat cum explică faptul că UDMR susținea opusul în cazul proiectului avizat negativ de CSM în luna mai a anului 2020, deputatul a transmis că „pe considerentul explicat anterior, formațiunea politică amintită a respins la data respectivă desființarea secției”.

Deputatul liberal Sabin Sărmaș a transmis în acest sens că, „dacă instituția nu reușește să atingă scopul pentru care a fost creată, ea poate fi desființată, cu condiția să avem alte mecanisme de verificare a activității celor care puteau fi afectați de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție”.

„Asta este și ideea de bază. (…) Dacă instituția nu-și atinge scopul sau își realizează activitatea într-un mod defectuos și nu poate fi reformată, dacă avem alte mecanisme de verificare a modului în care cei vizați își desfășoară activitatea, atunci putem vorbi de desființarea ei”, a spus deputatul liberal Sabin Sărmaș.

Deputatul PSD Patriciu Achimaș nu a dorit să prezinte un punct de vedere oficial referitor la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție întrucât nu este suficient de documentat pe acest subiect.

Citește și Ce părere au deputații clujeni despre desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here